Rouveen, 21 oktober

Maar liefst 51 leden van de WTC Staphorst-Rouveen waren aanwezig op woensdagavond 21 oktober voor een avondvullend programma met als thema; ‘Hoe kom ik samen met mijn fiets FIT de winter door’. Deze avond is bedacht door de sponsorcommissie van de WTC Staphorst-Rouveen en uiteindelijk georganiseerd samen met gastheer Lindenholz Rijwielen, InShape Fitness en Ter Harmsel Fysiotherapie.

Op het programma stonden diverse workshops rondom het thema gezond en fit blijven ook gedurende de wintermaanden.

Edwin Keet van InShape fitness stond stil bij de geheimen van een goede core-training en met behulp van de nodige praktijkvoorbeelden wist hij de aanwezigen te boeien. Zelfs mannen als Tom Boonen, Marc Cavendish en Tom Dumoulin ontkomen niet trainen deze specifieke spiergroepen.
Wim ter Harmsel van Ter Harmsel Fysiotherapie ging dieper in op de fysieke gezondheid van onze leden, door een zogenoemde longfunctie test kregen een aantal gelukkigen direct inzicht in hoe gezond hun longen zijn. Dit zorgde voor de nodige verrassingen en soms zelfs verbazing. Overall zijn de longen van onze leden meer dan prima in vorm zo aan het eind van het wegseizoen.

Gezamenlijk hebben InShape Fitness en Ter Harmsel Fysiotherapie het zogeheten Total Body Fit Programma ontwikkeld. Dit actieve traject van 12 weken biedt inzage in je persoonlijke fysieke gesteldheid en door actief te sporten onder begeleiding van InShape worden de resultaten iedere 4 weken zichtbaar bij de meetmomenten bij Ter Harmsel Fysiotherapie. Een aanrader om je aan te melden voor dit programma en jezelf helemaal klaar te stomen voor de voorjaarsklassiekers.

Marcel Lindenholz had maar liefst 3 onderdelen op het programma gezet. Onderhoud van je fiets kan je op sommige punten prima zelf verrichten, Martijn gaf zijn toehoorders praktische tips en liet zien dat een racefiets of MTB voor hem geen geheimen meer heeft. Jarnold demonstreerde de nieuwe Tacx Neo Smart T2800, samen met het grote beeldscherm voor je neus fiets je vanuit je woonkamer zo de Alpen in. Menig aanwezige waagde een rondje op de tacx.

Ten slotte gaf Manuel een demonstratie van een fietsmeting. WTC’er Jouk werd in de meest onmogelijke houdingen op de fiets gezet en vervolgens konden de aanwezigen duidelijk zien wat er verbeterd kon worden en welke impact dit heeft op de houding van de berijder. Boek snel deze fietsmeting bij Manuel en je zit in elk geval als een koning of koningin op je fiets met minder kans op blessures.

Het team van Lindenholz heeft deze avond wederom bewezen over veel expertise te beschikken. U bent van harte uitgenodigd zelf eens een kijkje te komen nemen in de veelzijdige winkel van Lindenholz in Rouveen.

WTC Staphorst-Rouveen gaat zeker niet in winterslaap. Op zaterdag 23 januari 2016 nodigen we alle MTB’ers uit de regio van harte uit voor onze B+B Veldtoertocht, een klassieker bekroond met het hoogste aantal van 3 sterren van de NTFU. Met een borrel en een hapje sloten we deze geweldige avond af en bedankten wij gastheer Lindenholz, InShape fitness en Ter Harmsel Fysiotherapie.

Bekijk alle foto's van deze avond

 

comments

 

RACEFIETS:
Elke zaterdagmiddag (het hele jaar door) is het om 13.30 verzamelen bij de Rabobank. Aan de hand van de opkomst en het weer wordt ter plekke de afstand bepaald. Uiteraard voor elk niveau. Elke woensdagavond (vanaf oktober t/m maart) wordt er het zgn. RONDJE ZUID gefietst, het is om 18.45 verzamelen bij de Pieter Zandt school. Dan wordt het korte ‘rondje’; Achthoevenweg-Buitenhuisstraat-Klompstraat-Achthoevenweg gefietst en of het iets langere ‘rondje’; Van Andelweg-Kerkweg- Gorterlaan- Achtenhoevenweg-Van Andelweg.

Begin je wat later dan weet je waar de wielrenners langs gaan. Het is voor elk niveau. Gaat het te hard maak dan even een groepje van je eigen niveau of haak een rondje later weer aan. En heb je de nodige meters gemaakt dan kun je ook zo weer naar huis gaan. Niks moet alles mag. Zorg wel voor voldoende verlichting op de fiets. Liever geen knipperde verlichting want dat is vaak irritant voor de andere deelnemers.

MTB:
Elke zaterdagmiddag (het hele jaar door) is het om 14.00 uur verzamelen bij de Rabobank. Vandaar wordt er gezamenlijk naar de parkeerplaats aan de Gorterlaan (schuin t.o. de Beugelenveldweg) gefietst. Op deze parkeerplaats wordt aan de hand van de animo en het weer de groepen ingedeeld. Ga je rechtstreeks naar deze parkeerplaats zorg dan dat je hier om 14.15 bent.

Ben je van plan om een tocht te gaan fietsen, zet dan even een berichtje op het gastenboek, want samen fietsen is vaak gezelliger.

WTC STAPHORST-ROUVEEN VOLOP IN BEWEGING! (OOK IN DE WINTER)

 

comments

Beste fietsvrienden,

De winterperiode staat voor de deur. Veel WTC’ers stappen over van de racer naar de MTB, maar ook een aantal zet de fiets in de schuur en gaat op de bank hangen tot het voorjaar. We hebben gemeend om voor beide groepen een interessante avond te organiseren met als thema.

‘Hoe kom ik samen met mijn fiets FIT de winter door’

Deze avond staat in het teken van gezondheid, houding op de fiets, core-training en onderhoud van je fiets. Kortom een avond gevuld met diverse korte workshops en uiteraard elkaar ontmoeten.

Wij nodigen alle leden graag uit op woensdag 21 oktober om 19:30 uur bij Lindenholz in Rouveen. De avond zal ongeveer duren tot 21:00 uur tot 21:30 uur, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

We zijn druk doende de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten voor de inhoud van het programma. Eind volgende week zullen we deze met jullie delen.

Verzoek is om je aan te melden als deelnemer en dat kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We kunnen dan zorgen voor voldoende koffie, thee en versnaperingen.

Ben jij er ook bij?

      

 

comments

 

Ouderwets warm weer was het zaterdag en dat ‘ouderwetse’ paste perfect bij de deelnemers aan de Stalen Ros Retro Tocht in Staphorst. Rond half twee hadden zich bijna 30 ‘coureurs’ waaronder ook enkele dames  gemeld op de parkeerplaats bij Uitgaanscentrum Kisteman. De tocht met oldtimers werd verreden ter ere van het 10 jarig bestaan van de Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen. Alle deelnemers werden eerst op de foto gezet en daarna was er een tocht van 45 km. Valerie Ter Horst en Josette Troost gingen als ronde miss mee in de cabrio. Deze dames hadden geen kleding aan uit vervlogen tijden maar waren perfect gekleed in de moderne Staphorster klederdracht.

Het koersen in oude tenues en op oude fietsen met zgn. buisversnelling is populair legt  Alwin Compagner uit. Hij was 1 van de smaakmakkers met zijn oranjezwarte wollen wielerbroek en zijn antieke, stalen KTM van ruim 36 jaar oud. Halverwege de tocht werd er door Lindenholz Rijwielen en Bakkerij Ubak uit Rouveen een versnapering aangeboden. Bij terugkomst stond het podium gereed en werden er nog wat ludieke prijzen uitgereikt. Uiteraard ontbrak de ronde miss niet op de foto.

Iedereen was enthousiast over de leuke middag en de meesten riepen dan ook voordat ze weer op hun stalen ros sprongen om naar huis te gaan ‘tot volgend jaar’. De organisatie wil graag  onderstaande bedrijven bedanken die meegeholpen hebben om dit evenement tot een succes te maken: Haarstudio Els,  Autobedrijf Hulst, Bloemenboetiek De Vlijtige Lies, Bisschop Tapijt, B+B Personeelsdiensten, Egbert Tuin Fotografie, Bakkerij Ubak Rouveen, Lindenholz rijwielen en natuurlijk de vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen.  

comments

Om de extra vakantiekilo’s eraf te fietsen of omdat u tijdens uw vakantie leuke ervaringen heeft opgedaan met het fietsen op een racefiets of mtb, biedt de WTC Staphorst Rouveen u de mogelijkheid om hier iets aan of mee te doen.

Op de maandagavond en de woensdagavond, ingaande 10 augustus, heeft u de mogelijkheid om vrijblijvend met ons mee te fietsen. Wij hebben voor alle snelheden een smaak en u gaat onder begeleiding van een ervaren kapitein het bos in of de weg op.

We starten op zowel de maandag (mtb) als de woensdag (racefiets) in augustus om 19.00 uur bij de Rabobank in Staphorst en voor de deelnemers op de racefiets is er op woensdag ook de mogelijkheid om bij B+B Personeelsdiensten te Rouveen te starten (vertrek 19.05 uur)

Onze groepen kenmerken zich door een zeer gemêleerd gezelschap, jong en oud, mannen en vrouwen, alle snelheden en afstanden. Alle groepen hebben gemeen, dat het plezier in fietsen voorop staat en voor allen geldt “samen uit, samen thuis”.

Er wordt in meerdere groepen gefietst, zodat iedereen in zijn/haar tempo kan fietsen.

Indien u uw naam, adres en geboortedatum doorgeeft aan onze secretaris op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  wordt er voor 4 weken een kosteloze introducé verzekering afgesloten waarmee eventuele kleine schades worden afgedekt. Na deze periode vervalt deze verzekering automatisch zonder enige verplichting.

Voor de veiligheid is een helm verplicht.

Meer weten over de Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen, kijkt u dan op onze site  www.wtcstaphorst-rouveen.nl

comments

Staphorst - Liefhebbers van oude stalen rossen racefietsen en wollen wielertruien kunnen op zaterdag 29 augustus hun hart ophalen, want dan wordt de eerste Stalen Ros Retro Tocht van Staphorst  verreden.

Het verzamelen en restaureren van oude racefietsen is de laatste jaren erg populair evenals het deelnemen aan toertochten voor klassieke racefietsen. 

Daarom heeft de WTC Staphorst-Rouveen ter ere van het 10 jarig bestaan van de wielerclub het plan opgevat om ook een ‘oldtimer’ tocht te organiseren. De Stalen Ros Retro Tocht  Staphorst zal gezamenlijk worden verreden waarbij verrassende leuke plekjes in de landelijke omgeving van de gemeente Staphorst worden aangedaan. De tocht wordt als groepsrit verreden en vooraf gegaan door een cabrio met daarin ook de ‘ronde miss’.

"Ben je in het bezit van een oude stalen race- of tour fiets met buis versnelling, wielertrui en/of outfit?  Dan ben je van harte welkom.

Om 13.00 uur is het verzamelen op de startlocatie  bij Uitgaanscentrum Kisteman, Oude Rijksweg 141 in Staphorst en om 13.30 zullen de deelnemers vertrekken voor een toertocht van ongeveer 40/45 km. Halverwege de tocht  zal Lindenholz Rijwielen een consumptie aanbieden aan elke deelnemer. Om 16.00 uur bij terugkomst in Staphorst  zal  de ‘ronde miss’ de 3 mooiste stalen fietsen ’ uit kiezen.  

Uiteraard zal een materiaalwagen achter de deelnemers aan rijden. Deelname  aan de tocht is  iedereen  gratis en voor eigen risico. Een helm is wel verplicht.

Voor meer info stuur  een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of  neem  contact op met  één van de bestuursleden van de WTC Staphorst-Rouveen: Jouk Mussche 06-21246148 of Roelof Troost 06-36174651 (bellen na 18.00 uur)

Of plaats een berichtje in het gastenboek van de site van de wielerclub: www.wtcstaphorst-rouveen.nl

comments

 

Op donderdagavond 2 juli vond er een uniek, sportief en muzikaal evenement plaats in Rouveen. CMV Prinses Margriet, De Munnikenslag, WV Noord-Westhoek en de WTC Staphorst-Rouveen hadden de handen ineen geslagen. De ‘Diek' was deze avond afgesloten voor de Rabo wielerronde van Rouveen. Het talrijke publiek genoot van het ‘rondje om de kerk’ van precies 2500 meter.

Onder tropische temperaturen was het eerst de beurt aan de jeugd. Spannende wedstrijden, aangemoedigd door de ouders mochten Luuk v/d Pol (Zwartsluis), Willemijn Prins (Zwolle) en Mathijs Varweg (Hardenberg) in de diverse jeugdklassen plaats nemen op de hoogste trede van het podium.

Daarna was het de beurt aan de A en B rijders met vele lokale helden van de plaatselijke wielerclub voor een wedstrijd van bijna anderhalf uur. Onder het genot van muzikale klanken van de Prinses Margriet werd er hard gekoerst in de A-klasse. Bloemert en Ten Hove reden weg en ronde na ronde konden ze de voorsprong behouden. Maar door de zinderende hitte was het een slijtageslag en werden ze toch nog weer terug gepakt door het peloton.

De laatste ronden waren er 5 renners weg en deze maakten er een spectaculaire sprint van en de vele toeschouwers stonden op de tenen om niks te missen. Ferdinand Tuin de WTC ’thuisrijder’ was de rapste en kwam als eerste over de streep.

comments

LET OP! Alleen voor de leden die een shirt hebben besteld!

Beste Leden,

Eindelijk is het zover, onze bestelde jubileum shirts zijn uitgeleverd en we willen deze dan ook graag z.s.m. aan jullie uitreiken. Maar liefst 95 leden hebben een shirt besteld en dat is iets waar wij als bestuur natuurlijk ontzettend trots op zijn. Voor het afhalen van de shirts hebben we een speciale avond afgesproken met Klaas Schra onze secretaris en kleding beheerder.

Betaling van het shirt dient te geschieden CONTANT bij afhalen. Per besteld shirt is de prijs EUR 20,-

Wanneer:
Donderdag avond 9 juli vanaf 20:00 uur tot 22:00 uur

Waar:
Tarwehof 17 in Staphorst (Bij onze secretaris thuis)

comments

De WTC groeit als kool. Steeds meer mensen sluiten zich aan bij deze sportieve fiets vereniging. Het is nog niet zo lang geleden dat Margje Timmerman werd gehuldigd als het 200e lid. Nu is het ledental al gestegen tot 263.

Het 250e lid van de Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen kreeg afgelopen maandag uit handen van voorzitter Roelof Compagner een waardebon. Alisa Evertse was de gelukkige en in haar nopjes met een bon die ze kan besteden bij Meesters Tweewielers in Staphorst.

Wat opvalt is dat de WTC ook steeds meer jeugdige leden kan verwelkomen, dus op naar de 300. Alisa is net als haar vader Wim actief op de MTB. Vader en dochter doen in september mee met de Duchenne Heroes mountainbiketocht.

Deze heftige mountainbiketocht van 7 dagen is bedoeld om zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te krijgen voor de komst van een medicijn tegen Duchenne Spierdystrofie.

comments

Op donderdagavond 2 juli vindt er een uniek, sportief en muzikaal evenement plaats  in Rouveen, wat nog niet eerder in onderstaande  samenstelling is georganiseerd. CMV Prinses Margriet, De Munnikenslag, WV Noord-Westhoek en de WTC Staphorst-Rouveen hebben de handen ineen geslagen om de toeschouwers en deelnemers te vermaken op muzikaal én sportief gebied!

Uniek aan het evenement is dat de Rabo wielerronde van Rouveen muzikaal ondersteund wordt door prachtige muziekstukken van de plaatselijke muziekvereniging CMV Prinses Margriet. Zij verzorgen het zomeravondconcert niet zoals u van hen gewend bent in het park, maar zij zullen zich als vanouds opstellen op 'de Diek' waar het decor van de 'Rouveense streek' in combinatie met de muziek het beste tot zijn recht komt.

De ‘Diek' wordt deze avond afgesloten voor de Rabo wielerronde van Rouveen. Om 18:00 uur hopen wij u te mogen verwelkomen op het Kerkplein voor de start van de wedstrijd met jeugdige wielrenners. Om 19.00 uur starten de senioren in 2 groepen, A en B rijders. Vele plaatselijke wielrenners  van de WTC Staphorst-Rouveen, de WV Noord-Westhoek en wielrenners uit de regio gaan de strijd aan voor een wedstrijd van maximaal anderhalf uur.

Het parcours gaat over de Scholenweg, de Kruumteweg en de Oude Rijksweg. Snelheden van 50 km per uur en ver daarboven zijn geen uitzondering op dit korte parcours in de kern van dit sportminnend dorp. Bent u het bezit van een KNWU licentie, lid van een fietsclub die is aangesloten bij de NTFU of heeft u KNSB licentie? Dan mag ook u deelnemen aan de wielerronde. Ook jeugdige deelnemers met één van deze licenties of lidmaatschappen zijn van harte welkom om mee te doen, mits ze minimaal 8 jaar oud zijn.

De inschrijving voor deelname vindt die avond plaats in de kantine van voetbalvereniging SC Rouveen. Graag tot ziens op deze sportieve en muzikale avond van donderdag 2 juli. De entree is gratis.

comments

De wielerclub WTC Staphorst-Rouveen organiseerde voor de derde keer in het bestaan van de club  de Noordwesthoek/Weerribbentocht. Deze tocht ging zaterdag door het mooie natuurgebied in de kop van Overijssel.

Op zaterdagmorgen rond de klok van 8 uur was het mede door het stralende weer al een drukte van belang met tientallen wielrenners bij Uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst. Deelnemers op de racefiets konden kiezen uit 2 afstanden, of men ging voor de 80 kilometer met een stempelpost in de Muggenbeet (bij Blokzijl), of men schreef in voor de 130 kilometer met een ‘stop’ in Ossenzijl.  

Er was speciaal voor de mensen die op een stadsfiets of elektrische fiets aan de tocht mee wilden doen een route uitgezet van 40 kilometer.
Met totaal meer dan 200 deelnemers verdeeld over 3 afstanden kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement aldus bestuurslid  Roelof Troost van de WTC.

De foto's zijn gemaakt door Geert Kleis waarvoor dank! Klik hier voor alle foto's.

comments

Donderdagavond 30 april werd onder uitstekende weersomstandigheden de 2e wielerwedstrijd van de Rabobank Zomeravondcompetitie gereden. Dit keer deed het peloton Staphorst aan. De wedstrijden rond evenemententerrein de Tippe worden georganiseerd door leden van WTC Staphorst-Rouveen en leden van wielervereniging NWH.

Voor de wedstrijd in Staphorst is de animo altijd groot en ook nu weer was er een groot deelnemersveld. Om 18.15 uur reden de jonge coureurs hun wedstrijd. In 3 verschillende klassen werd gestreden om de winst. Die ging uiteindelijk in de E-klasse naar Elise Timmerman, in de D-klasse naar Bart Kortleve en in de C-klasse naar Matthijs Varweg.

Na de jeugd waren om 19.00 uur de A- en B-klasse aan de beurt. Hier nemen renners uit de wijde regio het tegen elkaar op. Naast de renners met licentie rijden in deze wedstrijden ook fanatieke toerfietsers, marathonschaatsers, triatleten en andere duursporters mee. Ook veel renners van de NWH en WTC lieten zich van voren zien.

In de B-klasse won Dick Post voor Arthur Helder en Jordi Baak. WTC-er Bernd Talen werd knap 5e, Ronald Brakke 8e en Klaas de Weert zat nog net in de top 10 met zijn 9e finishplaats.

In de wedstrijd van de A-klasse reed een kopgroep weg met daarin onder andere WTC-er Ferdinand Tuin uit Rouveen en Kevin Coster uit Hasselt. Er werd hard doorgereden, waardoor de kopgroep in tweeën brak. In de eindsprint won hier Arnt Jalvingh, voor Harro Groeneveld en Kevin Coster Ferdinand Tuin had net geen podiumplaats met zijn 4e tijd en Jan Bloemert ook lid van de plaatselijke club werd als 7e afgevlagd.

Op donderdagavond 2 juli organiseert het wielercomité WTC-NWH een wielerwedstrijd in Rouveen.

Meer informatie over wielrennen in Staphorst en omgeving? Kijk dan op www.wtcstaphorst-rouveen.nl of www.wvnoordwesthoek.nl.

comments