Foto:  Geert Kleis fotografie

Met de jaarlijkse Rabo wielerronde in Rouveen was echt niks mis mee. De regen bleef uit, de wedstrijd was spannend, er was veel publiek. En de Ronde Miss liet zich vorstelijk rond rijden over het parcours in de blitse cabrio.

Donderdag om 19.00 werd het startschot gegeven op het Kerkplein. Het parcours ging over de Scholenweg, Kruumteweg en Oude Rijksweg in de kern van het dorp. De renners zorgden voor boeiende wedstrijden met veel ontsnappingen, maar die hadden geen gewenste resultaten en werden weer snel tenietgedaan. WTC-ers Bloemert en Tuin probeerden het ook maar hielden het niet vol om het peloton op sleeptouw te nemen. Gerard van Velde was met zijn schaatsploeg ook present in Rouveen en had een belangrijk aandeel in het wedstrijdverloop. In de eindsprint bij de A groep was schaatser Pim Schipper uit Heerenveen ongenaakbaar. Zijn plaatsgenoot Thomas Krol werd tweede en Gerben Mos uit Havelte mocht als derde mee naar het podium. Gerard Haasjes uit Staphorst werd zevende en de plaatselijke favoriet Gerwin Smit volgende net na hem.

De B-wedstrijd werd gewonnen door Michel Warlich uit Heerde. Gerard van Velde keek in het begin van de wedstrijd de kat uit de boom, gaf de laatste paar ronde extra ‘gas’ en werd als nog negende gevolgd door WTC-er Ronald Haasjes uit Staphorst. Ronde Miss Irene Doorten uit Staphorst zelf ook vaak actief op de racefiets mocht de renners op het podium een bos bloemen overhandigen van de Vlijtige Lies en een krentenbrood van Bakkerij Ubak. De organisatie was tevreden, de vrijwilligers werden bedankt en ook Autobedrijf Korterink en Autobedrijf Hulst werden bedankt voor het beschikbaar stellen van de auto’s voor het Rode kruis en de Ronde Miss.

comments

WTCSTHRVN 14 07 2015 14 32 23 658NWH 14 07 2015 14 32 33 37
Op donderdagavond 29 juni vindt wederom dit sportieve evenement plaats in Rouveen. Dit jaar zonder de Prinses Margriet maar wel op dezelfde locatie. De ‘Diek’ wordt deze avond afgesloten voor de Rabo wielerronde van Rouveen. Om 19:00 uur hopen wij u te mogen verwelkomen op het Kerkplein voor de start van de wedstrijd met de senioren in 2 groepen, A en B rijders. Vele plaatselijke wielrenners van de WTC Staphorst-Rouveen, de WV Noord-Westhoek en wielrenners uit de regio gaan de strijd aan voor een wedstrijd van maximaal anderhalf uur. Dit jaar is Irene Doorten uit Staphorst de ronde miss. De jongedame is zelf ook een fanatiek wielerenster en lid van de plaatselijke wielerclub. Dus een extra stimulans voor de renners om op het podium te komen. Vorig jaar werd Martijn Knol uit Zwolle winnaar in de A-klasse. Jordy Harink en Gerwin Smit, beide uit Rouveen, werden respectievelijk 5e en 8e. De B-klasse werd gewonnen door Tim Marsman uit Hattem. Het parcours gaat ook dit jaar over de Scholenweg, de Kruumteweg en de Oude Rijksweg. Snelheden van 50 km per uur en ver daarboven zijn geen uitzondering op dit korte parcours in de kern van dit sportminnend dorp. Bent u in het bezit van een KNWU-licentie of heeft u een basislidmaatschap bij de KNWU? Dan mag ook u deelnemen aan de wielerronde. De inschrijving voor deelname vindt die avond plaats bij Lindenholz Rijwielen. Bent u zelf niet in het bezit van een chip dan is het mogelijk om een chip te huren. Graag tot ziens op deze sportieve avond. De entree is gratis.

Rabo wielerronde Rouveen promofoto

comments

Weerribbentocht 2017

De vijfde Weerribbentocht kan de boeken in als zeer geslaagd. De temperatuur was perfect en er was weinig wind. Dus perfecte omstandigheden om 85 of 130 km weg te ‘trappen’ op de racefiets. Inschrijven kon vorige week zaterdag bij Uitgaanscentrum Kisteman. Elk jaar organiseert de WTC Staphorst-Rouveen deze tocht en tientallen sportievelingen verschijnen bij de start al op de ‘racer’. De deelnemers die van ver komen hebben de fiets vaak achter of in de auto. Het fietsen is belangrijk maar ook een ‘stop’ onderweg om de calorieën weer aan te vullen en even bij praten is belangrijk. Afhankelijk van de afstand werd het wielrenners ‘appelgebak’ genuttigd in Kuinre of in Kalenberg. De mannen van de Toercommissie van de WTC kregen vele complimenten voor de mooie route en de goede bepijling. En er zijn geen calamiteiten gebeurd dus iedereen kwam weer veilig terug in Staphorst en de deelnemers keken terug op een leuke wielertocht.

 

comments

Foto: Egbert Tuin Fotografie

De Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen organiseert wegens succes op zaterdag 3 juni voor de vijfde keer de Noordwesthoek / Weerribbentocht. Deze route gaat door het mooie natuurgebied in de kop van Overijssel. De Toercommissie van de plaatselijke wielerclub zal er zorg voor dragen dat de route over ongekende mooie wegen en fietspaden zal gaan. De startlocatie is net als vorig jaar bij Uitgaanscentrum Kisteman, Oude Rijksweg 141 in Staphorst.

De deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden:

80 km: Starten kan tussen 8.00 en 10.00 uur.
130 km: Starten kan tussen 8.00 en 10.00 uur.
De 80 km heeft de controlepost bij Cafe-Restaurant Het Rietershuis in Kalenberg.
De 130 km heeft de pauzelocatie bij Eetcafe t’ Plein in Kuinre.

Het inschrijfgeld is voor alle afstanden hetzelfde: € 5,00 (voor niet NTFU leden), € 4,00 (voor NTFU leden). Jeugd t/m 15 jaar mag gratis meefietsen op alle 2 de afstanden.
Uiteraard zijn de routes helemaal bepijld.
Voor de veiligheid is het dragen van een helm op de racefiets verplicht.
Uitgaanscentrum Kisteman is evenementensponsor van deze tocht die tevens wordt verreden onder de auspiciën van de NTFU.

comments

comments

De WTC Staphorst-Rouveen is inmiddels uitgegroeid tot een club met 275 leden met zowel mannen als vrouwen. Iedereen, ongeacht leeftijd is van harte welkom om lid te worden. Wil je eerst een keer kennis maken met de toerclub dan bestaat er de mogelijkheid om op een van de gezamenlijke trainingsavonden mee te fietsen.

Racefiets.
Mei is kennismakingsmaand dus wil je ervaren hoe het is om in groepsverband (vanaf 14 jaar) een tocht te maken op de racefiets dan zien we je graag op een woensdagavond verschijnen. Dit geldt zowel voor de beginnende wielrenner als voor de meer ervaren fietser want er wordt in 5 verschillende groepen gefietst wat betreft snelheid. Ook is er een beginnersgroep die onder leiding van een ervaren wegkapitein een rondje gaat fietsen. Een helm is verplicht. Woensdag 3 mei is de eerste kennismakingsavond. We vertrekken om 19.00 uur vanaf de Rabobank in Staphorst of 5 minuten later bij B+B personeelsdiensten aan de Oude Rijksweg in Rouveen.

MTB.
De WTC heeft ook veel leden die gezamenlijk naar het bos gaan voor een rondje op de MTB op maandagvond. Men vertrekt in mei om 19.00 uur vanaf de Rabobank, maandag 1 mei is de eerste kennismakingsavond. Hoe ver er gefietst wordt is afhankelijk van het weer en de animo. Er wordt in meerdere groepen gefietst, zodat iedereen in zijn/haar tempo kan fietsen. Iedereen (ook dames) vanaf 14 jaar is van harte welkom. Uiteraard is een helm verplicht.

Deelname is alleen mogelijk als u minimaal 2 dagen vooraf uw naam, adres en geboortedatum doorgeeft aan onze secretaris op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is namelijk voor ons als club verplicht een introducé verzekering voor u af te sluiten, daarmee zijn eventuele schades gedekt door de NTFU. Na deze maand vervalt deze verzekering automatisch zonder enige verplichting.

Wil je meer weten kijk dan op deze site of stuur een rechtstreeks bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

comments

Beste WTC-ers,

We hebben dit weekend de klok weer een uur vooruitgezet, dat betekent dat we op de woensdagavonden weer starten met onze wekelijkse trainingsavonden op de weg.
Gedurende de maand april verzamelen en starten we om 18.30 uur bij de Rabobank in Staphorst en 5 minuten later bij onze hoofdsponsor B+B Personeelsdiensten te Rouveen. In mei wijzigt dit in 19.00 uur en 19.05 uur.

We hebben de maand mei aangemerkt als kennismakingsmaand bij de WTC, eenieder kan vrijblijvend met ons meefietsen. Wil een aspirant lid meefietsen, dan is het voor hem/haar verplicht zich uiterlijk 1 dag voor deelname per mail te melden bij onze secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). In deze mail ontvangen wij van de gastrijder graag vooraf zijn/haar naam, adres en geboortedatum. De gastrijder zal door ons worden aangemeld voor de kosteloze introducé verzekering. Dan kan de gastrijder 4 weken lang verzekerd met ons meerijden, wel zo veilig voor de gastrijder maar zeker ook voor ons als WTC’ers.

Aanstaande woensdag 5 april zullen we de trainingen openen. Voor de wegkapiteins is het van belang om er rekening mee te houden dat we om 20.00 uur weer binnen zijn. Voor jezelf is het misschien verstandig om een vorm van verlichting op de fiets te hebben, je weet nooit of het tegen zit en je het laatste stukje in het donker moet overbruggen. We kunnen in ieder geval een kleine anderhalf uur fietsen, lekker om mee te beginnen of je nu wel of niet de winter hebt doorgefietst.

Ook de MTB afdeling start binnenkort op de maandagavond, houdt hiervoor ook onze site en het gastenboek in de gaten.

Tot woensdag allemaal, laten we er weer een mooi wegseizoen van maken!

Met vriendelijke groet,

WielerToerfietsClub Staphorst-Rouveen

Voorzitter

Henk Dunnink

comments

De wielrenners van de WTC Staphorst-Rouveen fietsen naast de zaterdagmiddag vanaf april ook weer op de woensdagavonden hun trainingsrondje . MTB-ers trainen altijd op maandagvond en op de zaterdagmiddag. Lijkt het jou ook leuk om op een trainingsavond een paar keer mee te gaan met de racefiets of met de MTB kijk dan op de website van de WTC voor de juiste trainingsavonden en vertrektijden. Wel even aanmelden i.v.m. de (gratis) verzekering. Er wordt in verschillende snelheidsgroepen gefietst zodat er altijd een groep is die bij jou past. Deelname vanaf 14 jaar, een helm is verplicht en uiteraard zijn dames ook welkom.


OPENINGSTOCHT VAN HET WEGSEIZOEN


Zaterdagmorgen 18 maart was burgemeester Seegers op tijd bij Muziekcafé De Dissel om de ‘helden’ van de WTC Staphorst-Rouveen een hart onder de riem te steken. Het weer was niet echt geweldig maar velen wilden toch de 2 Provinciën Tocht fietsen. De Toercommissie van de wielerclub had weer een leuke route uitgezet voor de jaarlijkse openingstocht van het wegseizoen dit in samenwerking met TC Swolland. De deelnemers konden kiezen of richting Dwingeloo of richting Zwolle fietsen. Later op de morgen werd het droog voor de deelnemers zodat velen toch nog een extra lus erbij pakten zodat de teller op 135 km stond bij terugkomst.

comments

    

De 8e editie van de B+B Veldtoertocht is weer voorbij. De route van 35 en 50 km bracht honderden deelnemers naar Staphorst om mee te doen met deze MTB tocht georganiseerd door de WTC Staphorst-Rouveen. Onder leiding van Fred Verbij was er een zeer mooie en uitdagende route uitgestippeld met vele single tracks en enkele beklimmingen. Op de zandweg langs de spoorlijn had Klaas Tiemens zijn ‘stalen berg’ weer uit de grote hoed getoverd, het blijft elke keer weer leuk voor de mountainbikers om hier over heen te fietsen.

    

Traditioneel was ook de grote hal van Talens houthandel weer in het parcours opgenomen waar vele hindernissen met de MTB bedwongen moesten worden. Al deze ‘houten heuvels’ werden gemaakt onder leiding van Harm v.d Sluis. Onderweg werd er goed voor de inwendige mens gezorgd op de pauzelocatie bij Camping de Vossenburcht in IJhorst. Meesters Tweewielers uit Staphorst stond daar ook met een materiaal stand. Vele mensen hadden wat mankementen aan de MTB maar de vakkundige monteurs losten dat probleemloos op. De WTC Staphorst-Rouveen mocht dan ook bij de finish van velen de complimenten in ontvangst nemen voor deze 3 NTFU sterren (‘Klassieker’) tocht.

    

    Ook wegracecoureur Loran Faber wast zijn ‘machine’.

Foto rechts: Ook wegracecoureur Loran Faber wast zijn ‘machine’. Samen met buurman Bert Bloemert heeft hij de tocht volbracht. 

Foto’s: Geert Kleis Fotografie

De B+B Veldtoertocht is mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponoren en deze worden dan ook hartelijk bedankt voor welke hulp dan ook!!

B+B personeelsdiensten, de Rabobank, Bloemhof en Pleiter Auto's, Uitgaanscentrum Kisteman, Muziekcafe de Dissel, Familiecamping De Vossenburcht, Meesters Tweewielers, Boni supermarkt, De Derde Helft, KHT Quads, DC Grafimedia, Chiquita, vanVelzel ontwerp- en productieburo , Keurslager Bergerslag, Talens houthandel, Het Rode Kruis , Geert Kleis Fotografie, Hamusta machineverhuur, H. Veerman Bouw, Allround Schilder Fred Verbij, BAM Groep, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en overige particuliere grondeigenaren en de vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen.

comments

    

De 8e editie van de B+B Veldtoertocht is weer voorbij. De route van 35 en 50 km bracht honderden deelnemers naar Staphorst om mee te doen met deze MTB tocht georganiseerd door de WTC Staphorst-Rouveen. Onder leiding van Fred Verbij was er een zeer mooie en uitdagende route uitgestippeld met vele single tracks en enkele beklimmingen. Op de zandweg langs de spoorlijn had Klaas Tiemens zijn ‘stalen berg’ weer uit de grote hoed getoverd, het blijft elke keer weer leuk voor de mountainbikers om hier over heen te fietsen.

    

Traditioneel was ook de grote hal van Talens houthandel weer in het parcours opgenomen waar vele hindernissen met de MTB bedwongen moesten worden. Al deze ‘houten heuvels’ werden gemaakt onder leiding van Harm v.d Sluis. Onderweg werd er goed voor de inwendige mens gezorgd op de pauzelocatie bij Camping de Vossenburcht in IJhorst. Meesters Tweewielers uit Staphorst stond daar ook met een materiaal stand. Vele mensen hadden wat mankementen aan de MTB maar de vakkundige monteurs losten dat probleemloos op. De WTC Staphorst-Rouveen mocht dan ook bij de finish van velen de complimenten in ontvangst nemen voor deze 3 NTFU sterren (‘Klassieker’) tocht.

    

    

Ook wegracecoureur Loran Faber wast zijn ‘machine’. Samen met buurman Bert Bloemert heeft hij de tocht volbracht.

De B+B Veldtoertocht is mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponoren en deze worden dan ook hartelijk bedankt voor welke hulp dan ook!!

B+B personeelsdiensten, de Rabobank, Bloemhof en Pleiter Auto's, Uitgaanscentrum Kisteman, Muziekcafe de Dissel, Familiecamping De Vossenburcht, Meesters Tweewielers, Boni supermarkt, De Derde Helft, KHT Quads, DC Grafimedia, Chiquita, vanVelzel ontwerp- en productieburo , Keurslager Bergerslag, Talens houthandel, Het Rode Kruis , Geert Kleis Fotografie, Hamusta machineverhuur, H. Veerman Bouw, Allround Schilder Fred Verbij, BAM Groep, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en overige particuliere grondeigenaren en de vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen.

comments

B+B Veldtoertocht

Vele mountainbikers kijken er naar uit, de 8e editie van de jaarlijkse B+B Veldtoertocht. In januari werd de tocht afgelast i.v.m. de gladheid want veiligheid gaat boven alles. De nieuwe datum voor de 3 sterren tocht (klassieker) is zaterdag 11 maart. De startlocatie is ook dit jaar weer de Sporthal aan de Hoogeweg in Staphorst. Men kan kiezen uit een route van 35 of 50 km. De route gaat niet alleen de andere kant op in vergelijking met vorig jaar, maar er zijn ook vele andere uitdagende ’stukken’ in de route opgenomen. Vele single tracks, zandpaden en enkele beklimmingen komt men tegen. Uiteraard is er ook weer een grote hal waar men door heen fietst met enkele leuke uitdagingen.

Onderweg krijgen de deelnemers op Camping de Vossenburcht in IJhorst enkele versnaperingen. Meesters Tweewielers uit Staphorst is hier ook aanwezig met een vakbekwame monteur en materiaal om eventuele mankementen aan de fiets op te lossen.
Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00 uur en men kan gratis parkeren op het Marktplein in Staphorst (Binnenweg 26). NTFU-leden betalen 4 euro (Scan & Go aanwezig), niet-leden betalen 5 euro. Jeugd t/m 15 jaar gratis (onder begeleiding). Een helm is verplicht.


Opening weg seizoen, de 2-Provinciën tocht

De wielerclub WTC Staphorst-Rouveen organiseert in samenwerking met Toerclub Swolland uit Zwolle weer de jaarlijkse 2-Provinciën tocht op zaterdag 18 maart.
De tocht, door de mooie omgeving van Overijssel en Drenthe, staat al jaren op het programma als openingstocht van menig toerfietser. De afstanden die gereden kunnen worden zijn 70 en 135 km. Er zijn twee verschillende startplaatsen:
- vanaf Café de Dissel, Gemeenteweg, 127 in Staphorst
- vanaf Sportcampus De Pelikaan, Haersterveerweg 2 in Zwolle.

Voor de tocht van 70 en 135 km kan men starten tussen 8.00 uur en 10.00 uur. Er zijn verschillende routemogelijkheden. Elke route is aangegeven d.m.v. pijlen.
Het inschrijfgeld bedraagt: € 4,00 p.p. (voor NTFU leden) en € 5.00 p.p. (voor niet leden) . Jeugd t/m 15 jaar mag gratis meefietsen.
Voor de veiligheid is het dragen van een helm verplicht. Deze tocht wordt verreden onder de auspiciën van de NTFU en is beloond met 1 ster!
Cafe De Dissel uit Staphorst is evenementsponsor van deze tocht.

comments

  

Op dinsdag 14 februari vond de algemene ledenvergadering van de WTC Staphorst-Rouveen plaats. Bij sponsor Uitgaanscentrum Kisteman kwamen ruim 70 leden bijeen voor, naar later bleek, een bijzondere ledenvergadering.


Tijdens de vergadering bleek maar weer eens hoe actief de leden van de club zijn geweest. De realisatie en opening van de geheel vernieuwde MTB-route in het Staphorster Bos was het hoogtepunt van het afgelopen jaar. Vertrekkend voorzitter Roelof Compagner zette de gehele vrijwilligers groep in het zonnetje en bood hen mede namens hoofdsponsor B+B Personeelsdiensten een passend cadeau aan. Binnen het bestuur vonden de nodige wisselingen plaats. Jouk Mussche, grote drijvende kracht achter de MTB afdeling en B+B Veldtoertocht nam na 5 jaar afscheid en zijn taken worden overgenomen door Gerard Knol.

 

Vervolgens was het de beurt aan Roelof Compagner zelf om in het zonnetje te worden gezet. Na 11 jaar voorzitterschap en als oprichter van de WTC Staphorst-Rouveen werd hij verrast met mooie woorden van dank, cadeaus en werd hij unaniem door de leden verkozen tot eerste Erelid van de WTC Staphorst-Rouveen. Secretaris Klaas Schra heeft sinds de oprichting van de club ook veel werk verzet en hij gaat nog weer 3 jaar door. Ook penningmeester Dennis Schra blijft nog een volgende periode actief binnen het bestuur.

Nieuwe voorzitter Henk Dunnink sprak de ambitie uit dat de WTC Staphorst-Rouveen de komende tijd blijft groeien en dat de club de komende jaren ook gaat werken aan het opstarten van een eigen jeugdafdeling. Er is een groeiende vraag, ook vanuit de leden, om jongeren vanaf 7-14 jaar toe te laten als lid van de club. De aanwezige leden stemden dan ook in met dit voorstel en de komende weken zal dit verder worden uitgewerkt. Als afsluiting van de avond gaf boswachter Danny Kroeze een presentatie over zijn rol als boswachter in het Staphorster Staatsbos. Aangezien er veel mensen gebruik maken van het  bos een zeer uitdagende job. Zijn woorden zorgden voor nog meer bewustwording dat we samen verantwoordelijk zijn voor het gebruik van het mooie Staatsbos.    

 

 

comments