Nieuws

Tijdrit WTC Staphorst-Rouveen met regionale deelname

Vanavond, 17 april werd voor de 5e keer de officiële WTC-tijdrit verreden. De strijd werd gestreden op een rondje van 5 kilometer bij het viaduct over de A28 in de Scholenweg in Rouveen.

Zoals dat hoort waren de bochten in het parcours door de WTC-ers ontdaan van grind en andere vervuiling zodat de deelnemers er op volle snelheid door heen konden. De weersomstandigheden waren dreigend maar gelukkig wel droog.

Met maar liefst 30 deelnemers aan de start mocht de organisatie tevreden terug blikken. Veel leden van de WTC, een mooie delegatie jeugleden van wielervereniging Noord-Westhoek en zelfs een deelnemer uit Almere maakten er een mooie strijd van.

Lees meer...

WTC ook in 2014 verder op de gewone fiets

In 2013 is de WTC gestart met groepstochten voor de zgn. dikke banden fietsers, deze vinden plaats op de woensdagavond en de donderdagmiddag. Gezien de enthousiaste belangstelling organiseren we ook dit jaar weer tochten voor deze groep fietsers. Deelname aan deze wekelijkse tochten is zonder enige verplichting en is voor een ieder toegankelijk die over een stads- of toerfiets beschikt. De groepen worden door de WTC van routes voorzien en worden begeleid door enkele ervaren fietsers, die als zgn. wegkapitein functioneren.

Te beginnen op woensdagavond 23 april en donderdagmiddag 24 april zijn er elke week twee gelegenheden om er samen op uit te trekken.

Lees meer...

Oranjetocht op zaterdag 26 april 2014

De toercommissie van de WTC organiseert op 26 april haar traditionele Oranjetocht. De mooiepaadjeskoning van de WTC, Jan Nijmeijer heeft in opdracht van Koning Willem een prachtige tocht uitgestippeld door het Sallandse land met een tussenstop bij Het Engelse Werk in Zwolle.

Lees meer...

April kennismakingsmaand

Racefiets

De Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen is inmiddels uitgegroeid tot een club met 210 leden met zowel mannen als vrouwen die gezamenlijk op de racefiets en of op de ATB er op uit trekken. Iedereen vanaf 14 jaar is van harte welkom om lid te worden. Wil je eerst een keer kennis maken met de toerclub dan bestaat er de mogelijkheid om op een van de gezamenlijke trainingsavonden mee te fietsen. April is kennismakingsmaand dus wil je ervaren hoe het is om in groepsverband te fietsen dan zien we je graag verschijnen. Dit geldt zowel voor de beginnende wielrenner als voor de meer ervaren fietser want er wordt in 4 verschillende groepen gefietst wat betreft snelheid. Een helm is verplicht. Woensdag 2 april is de eerste kennismakingsavond. We vertrekken om 18:30 vanaf de Rabobank in Staphorst of 5 minuten later bij B+B personeelsdiensten aan de Oude Rijksweg in Rouveen.

Mountainbikes

Lees meer...

Clubkampioen bij Wieler Toer Club Staphorst- Rouveen

De racecommissie van de WTC Staphorst-Rouveen heeft het vorige seizoen een clubcompetitie opgezet. Meedoen aan de diverse activiteiten was belangrijker dan winnen. Als men mee deed aan een onderdeel leverde dat zo wie zo punten op en de eindstand van de activiteit op dat moment leverde weer extra punten op.

Lees meer...

Ledenvergadering 2014

De Wielertoer Club Staphorst-Rouveen houdt op maandag 24 februari a.s. de jaarlijkse ledenvergadering. De vergadering begint om 20:00 bij Uitgaanscentrum Kisteman aan de Oude Rijksweg nr 141 in Staphorst.

Lees meer...

Veel vrouwelijke deelname aan de B+B veldtoertocht

 

 De 5e B+B Veldtoertocht die georganiseerd werd door de WTC Staphorst-Rouveen kan de boeken in als zeer geslaagd. Maar liefst 412 deelnemers kon de ATB Commissie zaterdag welkom heten om mee te doen aan de 35 of 50 km. Opmerkelijk is dat steeds meer vrouwen de ATB ontdekken om het avontuur en de uitdaging op te zoeken. De temperatuur was perfect om een tocht te maken door 1 van de mooiste stukken bos van Noord-West Overijssel.

Lees meer...

Voorbereiding B+B veldtoertocht

De ATB commissie van de WTC Staphorst-Rouveen is al druk bezig met de voorbereiding van de B+B veldtoertocht. Het wordt de 5e keer dat deze jaarlijks terugkerende tocht wordt georganiseerd. Op zaterdag 18 januari 2014 is iedereen met een ATB of cyclocrosser van harte welkom om mee te doen. De afstanden zijn 35 of 50 km, start is bij de Sporthal aan de Hoogeweg 21 in Staphorst tussen 9.00 en 10.00 uur.

Lees meer...

Clinic bij Stouwdam

We waren donderdagavond 19 december te gast bij Stouwdam Schaatsen, Skeelers en Fietsen in Wezep, de winkel van Henk Schra.  Via hem hebben we dit jaar nieuwe kleding voor de WTC besteld.

Lees meer...

Kerstcalorieën verbranden op de ATB

 

Op 2e kerstdag (26 december) organiseert de WTC Staphorst-Rouveen weer een ATB kersttocht voor leden en niet-leden. Zowel heren als dames zijn van harte welkom om gezamenlijk een rondje te fietsen. De leeftijd is vanaf 14 jaar. Er zal een tocht gereden worden van ongeveer 30 kilometer. De start is om 9.30 uur bij Smit Welding Technology aan de Roelof Brinkstraat 3 in Staphorst.

Lees meer...

Clinic bij Meesters tweewielers

Woensdagavond 11 december waren we als WTC-ers uitgenodigd bij Meesters Tweewielers aan de Gemeenteweg in Staphorst voor een clinic over voeding voor en tijdens het sporten en onderhoud van de racefiets of ATB.

Lees meer...

R.I.P. Henk Oosterveen

  

Op maandag 11 november 2013 heeft een noodlottig ongeval in Tanzania een einde gemaakt aan het leven van ons zeer gewaardeerd lid en bestuurder Henk Oosterveen. We hebben Henk leren kennen als een avonturier, een man waar je mee kon lachen, maar ook een man die zijn taak in het bestuur van de WTC zeer serieus nam. Makkelijk in het contacten leggen, voor iedereen een praatje, een prettig mens om mee samen te werken.
We verliezen in hem een groot wielervriend en we zullen hem altijd blijven herinneren als warm en bevlogen mens.

Onze gedachten gaan uit naar Kersiena, zijn vrouw en naar zijn kinderen en kleinkinderen.
We wensen ze veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
Eind oktober stuurde Henk mij onderstaand mailtje

Ik zit bijna in de schaduw onder een palmboom met een koud biertje in mijn hand naar de kleine bootjes te kijken op de Indische Oceaan en na te denken over mijn wintersportvakantie de 1e week van januari.
Verder denk ik dan na over mijn programma 
voor 2014.
Ik zit in de herfst van mijn leven en de winter is nabij.

Helaas is de winter te vroeg gekomen voor Henk.

Namens de WTC Staphorst Rouveen

Roelof Compagner

voorzitter

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates free. © WTC Staphorst-Rouveen