Hoofdsponsor  

   

Subsponsoren  

   

Buienradar  

   

Aangesloten bij  

   

Bezoekers  

Today 49

Yesterday 59

Week 228

Month 1616

All 49032

Currently are 3 guests and no members online

   

Filmpje van Nederlands militair kampioenschap 2014 met clubman KlaasJan Kin volop in beeld en mee strijdend tot in de finale.

 

Elk jaar worden er door de WTC diverse evenementen georganiseerd waarvoor veel materiaal nodig is. Denk aan pijlen om de route aan te geven, borden voor gevaarlijke oversteek en kruisingen enz. In het 9 jarig bestaan van de WTC is er nogal  wat verzameld en aangeschaft. Daarom hebben we als bestuur van de WTC een militaire container (4 bij 2 meter) gekocht waar het materiaal in kan zodat we alles overzichtelijk bij elkaar hebben liggen.  

De Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen is inmiddels uitgegroeid tot een club met meer dan 225 leden met zowel mannen als vrouwen die gezamenlijk op de racefiets en of op de ATB er op uit trekken. Iedereen vanaf 14 jaar is van harte welkom om lid te worden.

Wil je eerst een keer kennis maken met de toer club dan bestaat er de mogelijkheid om op een van de gezamenlijke trainingsavonden mee te fietsen. Op de woensdagavond is de training voor op de racefiets en op maandagavond is de ATB avond.

Racefiets

Woensdag 20 en 27 augustus hebben we speciale kennismakingsavonden dus als je wilt  ervaren hoe het is om in groepsverband te fietsen dan zien we je graag verschijnen. Dit geldt zowel voor de beginnende wielrenner als voor de meer ervaren fietser want er wordt in 4 verschillende groepen gefietst wat betreft snelheid.

Steeds meer vrouwen stappen ook op de racefiets vandaar dat de WTC ook een damesgroep heeft. Dus alle vrouwen die onder leiding van een ervaren wegkapitein een rondje op de racefiets willen maken zijn  ook van harte welkom. We vertrekken om 19.00 uur vanaf de Rabobank in Staphorst of 5 minuten later bij B+B personeelsdiensten in Rouveen.

De wielrenners werkten zich in het zweet, met dit resultaat:

Ranking Naam Naam

Gemiddelde snelheid

(km/uur)

       
1 Jan Talen Albert Tuin 43,16
2 Jan Bloemert Jan Brand 42,21
3 Harold Engels Bernd Talen 41,19
4 Jan Bloemert Henk Veerman 40,49
5 Ronald Brakke Jouk Mussche 39,72
6 Alwin Compagner Jan Schra 37,46

Gisteravond om 18.00 uur moest onze kopman Benny Hulst zich melden in Utrecht om mee te doen aan de Kopman competitie in het programma Tour de Jour. Een grote tent in het centrum van Utrecht vormt het decor van de uitzendingen waar Wilfred Genee gisteravond naast de vaste gasten Michael Boogerd en Eddy Plankaart ook Emiel Roemer en Rob Harmelink aan tafel had zitten. Het publiek wordt van te voren opgewarmd om toch vooral heel enthousiast te roepen en te klappen.

De opkomst van de rondemiss, deze keer Eva, miss Drenthe uit Meppel, moest een 5 a 6 tal keren worden herhaald en dat leverde lachwekkende situaties op. Benny werd vanaf 19.00 uur in de tent al geïnstrueerd over de invulling van het programma en vooraf werden al allerlei dingen gerepeteerd. Het publiek werd vanaf 19.45 uur toegelaten tot de arena en kreeg de opdracht mee om toch vooral heel enthousiast te reageren.

 

Dankzij alle facebookstemmers mag de WTC Staphorst Rouveen als 1 van de 28 verenigingen een kopman afvaardigen naar het RTL programma Tour de Jour. In de landelijke ranking eindigde de club op plaats 4 met 248 stemmen en dat was ruim voldoende voor deelname.

In de uitzending van woensdag 16 juli zal de clubkampioen 2013 van de WTC, Benny Hulst het opnemen tegen Maurice van Gorp van WTC Velo Amice uit Oosterhout. Tijdens de Kopmanrace strijd Benny tegen Maurice op een Tacx-trainer. Beide renners beklimmen de Tourmalet en diegene die in een uur de grootste afstand aflegt wint.

De winnaar krijgt een bal in de Lotto ballenbak en speelt mee om de prijs van € 3000,- voor de vereniging. Die wordt in de laatste uitzending op 27 juli bekendgemaakt middels een lottotrekking.

Vorige week 3 juli werd de Rabo zomeravondcompetitiewedstrijd in Rouveen gereden. In totaal deden er 150 wielrenners uit de wijde omgeving mee aan deze wielerwedstrijd. De organisatie van deze wielerwedstrijd is in handen van de WTC Staphorst in samenwerking met de Wielerverenging Noord-Westhoek.

Zaterdagmorgen om 7 uur vertrokken 18 ATB-ers voor een ´vroeg uit de veren ATB tocht’. De route was uitgestippeld door Fred Verbij en Leo Talen. Via de Kievitshaar gingen de route naar Balkbrug en de mountainbikes kwamen op plekken waar ze nog nooit geweest waren. Halverwege de tocht was er een kleine stop voor een versnapering die werd aangeboden door Allround Schilder Fred Verbij.

Op zaterdagmorgen 5 juli 2014 organiseert de ATB- commissie van de WTC  een ‘Vroeg uit de veren’ ATB tocht.

We vertrekken om 7 uur (‘s ochtends) vanaf de Rabobank in Staphorst  voor  een ATB tocht van  55 km richting  Balkbrug.

Rond 10.00 uur zijn we weer terug in Staphorst en dan is er voor elke  deelnemer een ontbijt dat genuttigd kan worden  aan de Smitserf 24 in Staphorst.

 

Op donderdagavond 3 juli doet de zomeravondcompetitie Rouveen weer aan. Deze zomeravondcompetitie wordt financieel mogelijk gemaakt door de sponsor Rabobank. De zomeravondcompetitiewedstrijden zijn wedstrijden waaraan zowel de plaatselijke toppers als de regionale talenten mee kunnen doen. 

Natuurlijk is het ook voor het publiek bijzonder om de plaatselijke renners van de WTC Staphorst Rouveen of de Noordwesthoek over de weg zien te rijden. Prachtige mooie fietsen en keurig gesoigneerde wielrenners met bekende koppen die met snelheden van 40 tot 50 km per uur over weg heen daveren. Wie wil dat nu missen?

De wielerclub WTC Staphorst-Rouveen organiseerde voor de tweede keer in het bestaan van de club de Noordwesthoek/Weerribbentocht. Deze tocht ging door het mooie natuurgebied in de kop van Overijssel. Op zaterdagmorgen rond de klok van 8 uur was het mede door het stralende weer al een drukte van belang bij Uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst.

Onlangs zijn we gestart met een speciale groep voor dames op onze vaste trainingsavond, de woensdagavond. Elke week is er weer een mooie opkomst en vertrekt een groep dames voor een tocht in de omgeving.

Uit reacties uit de groep is ons gebleken dat er mogelijk nog meer belangstelling zou zijn als de dames op een andere avond zouden fietsen. Er blijken bijvoorbeeld veel sportieve gezinnen te zijn waarvan zowel de man als de vrouw graag mee willen fietsen. Het kan dan erg lastig zijn om oppas te regelen als de trainingen op dezelfde avond zijn.

Vandaar dat we willen kijken of een andere of extra avond mogelijk nog meer deelnemers zal opleveren. Om daar achter te komen hebben we hiernaast een poll geplaatst zodat u kunt stemmen op uw favoriete avond.

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van activiteiten voor de dames bij onze club stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">'+addy_text87484+'<\/a>'; //-->\n .

Uiteraard kunt u dit mailadres ook gebruiken om ons te voorzien van andere suggesties.

   

Evenementsponsoren  

Ook een evenement sponsoren? Neem dan contact op met de sponsorcommissie
   

Agenda  

OKT
25

10.25.2014 13:30 - 16:00

OKT
25

10.25.2014 14:00 - 16:00

NOV
1

11.01.2014 14:00 - 16:00

   

Twitter  

   

NTFU Kalender