De 7e editie van de B+B Veldtoertocht is weer voorbij. De WTC Staphorst-Rouveen mocht bij de finish van velen de complimenten in ontvangst nemen voor de 3 NTFU sterren tocht (‘Klassieker’). Want de vele vrijwilligers van de WTC hadden weer hun best gedaan om leuke elementen zoals bruggen en een echte windtunnel in het parcours op te nemen.

En er werd goed voor de inwendige mens gezorgd op de pauzelocatie bij Camping de Vossenburcht in IJhorst en ook het broodje met warme worst aangeboden door Keurslager Bergerslag nam gretig aftrek om de energie weer aan te vullen.

Vrijdag waren er 20 WTC-ers bezig om ‘alles’ op te bouwen en de route uit te zetten. En maar liefst 40 WTC-ers waren afgelopen zaterdag in touw om iedereen een leuke dag te bezorgen. Uiteindelijk waren er 557 deelnemers van jong tot oud die aan de start verschenen.

Meesters Tweewielers uit Staphorst was de evenementsponsor van deze tocht en stond met een materiaal stand op de pauzelocatie. Vele mensen hadden wat mankementen aan de MTB maar de vakkundige monteurs kregen alles weer aan de praat. Zelfs de service bus van Meesters is er nog een paar keer op uit geweest om deelnemers met een lekke band ter plekke te helpen zodat ze de tocht weer voort konden zetten. Hulde voor het team van Meesters Tweewielers aan de Gemeenteweg 130 in Staphorst.  

Natuurlijk kan de WTC het niet organiseren zonder de ondersteuning van vele plaatselijke ondernemers, waarvoor ook onze dank. Op naar de 8e editie op zaterdag 21 januari 2017.

De B+B Veldtoertocht is mede mogelijk gemaakt door:

B+B personeelsdiensten, de Rabobank, Bloemhof en Pleiter Auto's, Uitgaanscentrum Kisteman, Muziekcafe de Dissel, Familiecamping De Vossenburcht, Meesters Tweewielers, Boni supermarkt, de Sportstee, KHT Quads, Bioracer fietskleding en schaatskleding, DC Grafimedia, Chiquita, Print Buyers International, vanVelzel ontwerp- en productieburo , Keurslager Bergerslag, Talens houthandel, Het Rode Kruis , Geert Kleis fotografie, Bam Groep, Hamusta machineverhuur, H. Veerman Bouw, Allround Schilder Fred Verbij, Egbert Tuin Fotografie, Sportvoedingwebshop.com, Klaas Mulder Verhuur, BAM Groep, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en overige particuliere grondeigenaren en de vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen.

comments

 

comments

Op 2e kerstdag (zaterdag 26 december) organiseert de WTC Staphorst-Rouveen weer een mountainbike (kennismaking) tocht voor leden en niet-leden. Zowel heren als dames zijn van harte welkom om gezamenlijk een rondje te fietsen. Een leuke gelegenheid om te ervaren hoe het is om met een groep te gaan mountainbiken. Er zal een tocht gereden worden van ongeveer 30 kilometer. De start is om 9.30 uur bij Mubo Metaal industrieweg 41 Staphorst.

Vanaf daar fietst men gezamenlijk naar de parkeerplaats vlakbij de Beugelenveldweg waar de groepen ingedeeld worden. Het is de bedoeling dat er in 4 of misschien wel meerdere groepen gefietst gaat worden. Elke groep heeft zijn eigen tempo onder leiding van een zgn. ‘boskapitein’
Na afloop is er koffie en een broodje voor iedereen, dit wordt aangeboden door Mubo Metaal en Bakkerij Ubak.

Lijkt het je leuk om samen met ons te gaan fietsen? Schroom dan niet om mee te doen!
Wil je meer informatie neem dan contact op met Fred Verbij 06-12402057. Of plaats een berichtje op het gastenboek van www.wtcstaphorst-rouveen.nl. Deelname is gratis, vanaf 14 jaar, voor eigen risico en een helm is verplicht.

Deze tocht is natuurlijk ook een leuke ‘opwarmer’ voor de B+B Veldtoertocht (3 NTFU sterren) die gepland staat op zaterdag 23 januari 2016 (35 en 50 km)

comments

Bestuur, MTB commissie en vele leden van de WTC Staphorst-Rouveen zijn al weer druk bezig met de voorbereiding van de 7e editie van de B+B veldtoertocht op zaterdag 23 januari. De mountainbike tocht is vorig jaar beloond met 3 NTFU sterren en heeft de hoogste beoordeling gekregen van de kwaliteitscommissie van de NTFU. Hierbij wordt gelet op veiligheid, organisatie en uniforme bewijzering van de route en mag zich dus ‘klassieker’ noemen. De verwachting is dat door deze ‘kwaliteitssterren’ veel meer deelnemers de tocht in Staphorst gaan fietsen.

De startlocatie is ook dit jaar weer de Sporthal aan de Hoogeweg in Staphorst Daar kunnen de deelnemers zich inschrijven, omkleden en na afloop mens en fiets weer opfrissen. Henk Dunnink (sponsorcommissie) heeft geregeld dat ex-profwielrenner Bart Voskamp aanwezig is met een teamwear truck (mobile showroom) vol met Bioracer fiets- en schaatskleding. Leuk om voor of na afloop van de tocht deze mooie kleding te bewonderen of om informatie te vragen bij Voskamp die ook deelgenomen heeft aan de Tour de France. Als u niet mee fietst bent u uiteraard ook welkom in deze ‘showroom’.

De route (35 en 50 km) is dit jaar bijna geheel anders omdat er gekozen is voor een andere locatie van de verzorgingspost. Na 20 km krijgen de deelnemers hier enkele versnaperingen en ook krijgt men hier gratis sportdrank van Sportvoedingwebshop.com om de bidon weer te vullen. Een vakbekwame monteur van Meesters Tweewielers uit Staphorst is hier ook aanwezig met een materiaalstand en gereedschap om eventuele mankementen aan de fiets op te lossen. Er zitten verrassende ‘stukken’ in de route die net als vorig jaar weer is bedacht door Fred Verbij en Leo Talen. Ook gaat men weinig over asfalt en dat moet de mountainbiker ook aanspreken Maar zoals elk jaar probeert de organisatie nog enkele ‘verrassende’ attracties in het parcours te bouwen. Leuke bijkomstigheid is wel dat van elke deelnemer een foto gemaakt wordt welke later gratis is te downloaden van de WTC site.

Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00 uur en de auto kan men gratis op het Marktplein in Staphorst parkeren (Binnenweg 26). NTFU-leden betalen 4 euro (Scan & Go aanwezig), niet-leden betalen 5 euro. Jeugd t/m 14 jaar gratis (onder begeleiding). Een helm is verplicht.
Wilt u op de hoogte blijven van de verdere voorbereiding

comments

Sinds eind oktober beschikt de WTC Staphorst-Rouveen over 28 gecertificeerde wegkapiteins. Dit zijn allemaal leden van de club die opgeleid en gecertificeerd zijn door de NTFU om alle leden te begeleiden tijdens de wekelijkse rondes door de regio. Een wegkapitein is onder andere verantwoordelijk voor de route, de snelheid en de veiligheid onderweg. Daarbij uiteraard de veiligheid van de groep zelf maar zeker ook de andere weggebruikers.


Naast hun oorkonde ontvingen alle wegkapiteins uit handen van Reinier Veld, mededirecteur/eigenaar van Wegbeveiliging Staphorst, een fiets EHBO-set. Wegbeveiliging Staphorst is gespecialiseerd in het leveren en monteren van aanrijbeveiliging op maat, overal in de BENELUX. Voor de beste indruk wat in het mooie Staphorst wordt geproduceerd, kijkt u dan eens op www.wegbeveiligingstaphorst.nl Reinier wenste de wegkapiteins veel veilige kilometers toe en roemde de overeenkomsten tussen de veiligheid die zijn bedrijf hoog in het vaandel heeft staan en probeert te voorkomen in combinatie met de certificering van de heren en dames wegkapiteins. Voorkomen is in ieder geval beter dan genezen en de investering dubbel en dwars waard. Wegbeveiliging Staphorst is sinds haar oprichting in Staphorster handen en als het aankomt op aanrijbeveiliging dé partner die je in Nederland moet bellen.

Namens de WTC sprak voorzitter Roelof Compagner een woord van dank uit aan het adres van Wegbeveiliging Staphorst en directeur Reinier Veld in het bijzonder. Laten we hopen dat de wegkapiteins de EHBO-pakketjes niet nodig zijn komend seizoen.

comments

Rouveen, 21 oktober

Maar liefst 51 leden van de WTC Staphorst-Rouveen waren aanwezig op woensdagavond 21 oktober voor een avondvullend programma met als thema; ‘Hoe kom ik samen met mijn fiets FIT de winter door’. Deze avond is bedacht door de sponsorcommissie van de WTC Staphorst-Rouveen en uiteindelijk georganiseerd samen met gastheer Lindenholz Rijwielen, InShape Fitness en Ter Harmsel Fysiotherapie.

Op het programma stonden diverse workshops rondom het thema gezond en fit blijven ook gedurende de wintermaanden.

Edwin Keet van InShape fitness stond stil bij de geheimen van een goede core-training en met behulp van de nodige praktijkvoorbeelden wist hij de aanwezigen te boeien. Zelfs mannen als Tom Boonen, Marc Cavendish en Tom Dumoulin ontkomen niet trainen deze specifieke spiergroepen.
Wim ter Harmsel van Ter Harmsel Fysiotherapie ging dieper in op de fysieke gezondheid van onze leden, door een zogenoemde longfunctie test kregen een aantal gelukkigen direct inzicht in hoe gezond hun longen zijn. Dit zorgde voor de nodige verrassingen en soms zelfs verbazing. Overall zijn de longen van onze leden meer dan prima in vorm zo aan het eind van het wegseizoen.

Gezamenlijk hebben InShape Fitness en Ter Harmsel Fysiotherapie het zogeheten Total Body Fit Programma ontwikkeld. Dit actieve traject van 12 weken biedt inzage in je persoonlijke fysieke gesteldheid en door actief te sporten onder begeleiding van InShape worden de resultaten iedere 4 weken zichtbaar bij de meetmomenten bij Ter Harmsel Fysiotherapie. Een aanrader om je aan te melden voor dit programma en jezelf helemaal klaar te stomen voor de voorjaarsklassiekers.

Marcel Lindenholz had maar liefst 3 onderdelen op het programma gezet. Onderhoud van je fiets kan je op sommige punten prima zelf verrichten, Martijn gaf zijn toehoorders praktische tips en liet zien dat een racefiets of MTB voor hem geen geheimen meer heeft. Jarnold demonstreerde de nieuwe Tacx Neo Smart T2800, samen met het grote beeldscherm voor je neus fiets je vanuit je woonkamer zo de Alpen in. Menig aanwezige waagde een rondje op de tacx.

Ten slotte gaf Manuel een demonstratie van een fietsmeting. WTC’er Jouk werd in de meest onmogelijke houdingen op de fiets gezet en vervolgens konden de aanwezigen duidelijk zien wat er verbeterd kon worden en welke impact dit heeft op de houding van de berijder. Boek snel deze fietsmeting bij Manuel en je zit in elk geval als een koning of koningin op je fiets met minder kans op blessures.

Het team van Lindenholz heeft deze avond wederom bewezen over veel expertise te beschikken. U bent van harte uitgenodigd zelf eens een kijkje te komen nemen in de veelzijdige winkel van Lindenholz in Rouveen.

WTC Staphorst-Rouveen gaat zeker niet in winterslaap. Op zaterdag 23 januari 2016 nodigen we alle MTB’ers uit de regio van harte uit voor onze B+B Veldtoertocht, een klassieker bekroond met het hoogste aantal van 3 sterren van de NTFU. Met een borrel en een hapje sloten we deze geweldige avond af en bedankten wij gastheer Lindenholz, InShape fitness en Ter Harmsel Fysiotherapie.

Bekijk alle foto's van deze avond

 

comments

 

RACEFIETS:
Elke zaterdagmiddag (het hele jaar door) is het om 13.30 verzamelen bij de Rabobank. Aan de hand van de opkomst en het weer wordt ter plekke de afstand bepaald. Uiteraard voor elk niveau. Elke woensdagavond (vanaf oktober t/m maart) wordt er het zgn. RONDJE ZUID gefietst, het is om 18.45 verzamelen bij de Pieter Zandt school. Dan wordt het korte ‘rondje’; Achthoevenweg-Buitenhuisstraat-Klompstraat-Achthoevenweg gefietst en of het iets langere ‘rondje’; Van Andelweg-Kerkweg- Gorterlaan- Achtenhoevenweg-Van Andelweg.

Begin je wat later dan weet je waar de wielrenners langs gaan. Het is voor elk niveau. Gaat het te hard maak dan even een groepje van je eigen niveau of haak een rondje later weer aan. En heb je de nodige meters gemaakt dan kun je ook zo weer naar huis gaan. Niks moet alles mag. Zorg wel voor voldoende verlichting op de fiets. Liever geen knipperde verlichting want dat is vaak irritant voor de andere deelnemers.

MTB:
Elke zaterdagmiddag (het hele jaar door) is het om 14.00 uur verzamelen bij de Rabobank. Vandaar wordt er gezamenlijk naar de parkeerplaats aan de Gorterlaan (schuin t.o. de Beugelenveldweg) gefietst. Op deze parkeerplaats wordt aan de hand van de animo en het weer de groepen ingedeeld. Ga je rechtstreeks naar deze parkeerplaats zorg dan dat je hier om 14.15 bent.

Ben je van plan om een tocht te gaan fietsen, zet dan even een berichtje op het gastenboek, want samen fietsen is vaak gezelliger.

WTC STAPHORST-ROUVEEN VOLOP IN BEWEGING! (OOK IN DE WINTER)

 

comments

Beste fietsvrienden,

De winterperiode staat voor de deur. Veel WTC’ers stappen over van de racer naar de MTB, maar ook een aantal zet de fiets in de schuur en gaat op de bank hangen tot het voorjaar. We hebben gemeend om voor beide groepen een interessante avond te organiseren met als thema.

‘Hoe kom ik samen met mijn fiets FIT de winter door’

Deze avond staat in het teken van gezondheid, houding op de fiets, core-training en onderhoud van je fiets. Kortom een avond gevuld met diverse korte workshops en uiteraard elkaar ontmoeten.

Wij nodigen alle leden graag uit op woensdag 21 oktober om 19:30 uur bij Lindenholz in Rouveen. De avond zal ongeveer duren tot 21:00 uur tot 21:30 uur, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

We zijn druk doende de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten voor de inhoud van het programma. Eind volgende week zullen we deze met jullie delen.

Verzoek is om je aan te melden als deelnemer en dat kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We kunnen dan zorgen voor voldoende koffie, thee en versnaperingen.

Ben jij er ook bij?

      

 

comments

 

Ouderwets warm weer was het zaterdag en dat ‘ouderwetse’ paste perfect bij de deelnemers aan de Stalen Ros Retro Tocht in Staphorst. Rond half twee hadden zich bijna 30 ‘coureurs’ waaronder ook enkele dames  gemeld op de parkeerplaats bij Uitgaanscentrum Kisteman. De tocht met oldtimers werd verreden ter ere van het 10 jarig bestaan van de Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen. Alle deelnemers werden eerst op de foto gezet en daarna was er een tocht van 45 km. Valerie Ter Horst en Josette Troost gingen als ronde miss mee in de cabrio. Deze dames hadden geen kleding aan uit vervlogen tijden maar waren perfect gekleed in de moderne Staphorster klederdracht.

Het koersen in oude tenues en op oude fietsen met zgn. buisversnelling is populair legt  Alwin Compagner uit. Hij was 1 van de smaakmakkers met zijn oranjezwarte wollen wielerbroek en zijn antieke, stalen KTM van ruim 36 jaar oud. Halverwege de tocht werd er door Lindenholz Rijwielen en Bakkerij Ubak uit Rouveen een versnapering aangeboden. Bij terugkomst stond het podium gereed en werden er nog wat ludieke prijzen uitgereikt. Uiteraard ontbrak de ronde miss niet op de foto.

Iedereen was enthousiast over de leuke middag en de meesten riepen dan ook voordat ze weer op hun stalen ros sprongen om naar huis te gaan ‘tot volgend jaar’. De organisatie wil graag  onderstaande bedrijven bedanken die meegeholpen hebben om dit evenement tot een succes te maken: Haarstudio Els,  Autobedrijf Hulst, Bloemenboetiek De Vlijtige Lies, Bisschop Tapijt, B+B Personeelsdiensten, Egbert Tuin Fotografie, Bakkerij Ubak Rouveen, Lindenholz rijwielen en natuurlijk de vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen.  

comments

Om de extra vakantiekilo’s eraf te fietsen of omdat u tijdens uw vakantie leuke ervaringen heeft opgedaan met het fietsen op een racefiets of mtb, biedt de WTC Staphorst Rouveen u de mogelijkheid om hier iets aan of mee te doen.

Op de maandagavond en de woensdagavond, ingaande 10 augustus, heeft u de mogelijkheid om vrijblijvend met ons mee te fietsen. Wij hebben voor alle snelheden een smaak en u gaat onder begeleiding van een ervaren kapitein het bos in of de weg op.

We starten op zowel de maandag (mtb) als de woensdag (racefiets) in augustus om 19.00 uur bij de Rabobank in Staphorst en voor de deelnemers op de racefiets is er op woensdag ook de mogelijkheid om bij B+B Personeelsdiensten te Rouveen te starten (vertrek 19.05 uur)

Onze groepen kenmerken zich door een zeer gemêleerd gezelschap, jong en oud, mannen en vrouwen, alle snelheden en afstanden. Alle groepen hebben gemeen, dat het plezier in fietsen voorop staat en voor allen geldt “samen uit, samen thuis”.

Er wordt in meerdere groepen gefietst, zodat iedereen in zijn/haar tempo kan fietsen.

Indien u uw naam, adres en geboortedatum doorgeeft aan onze secretaris op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  wordt er voor 4 weken een kosteloze introducé verzekering afgesloten waarmee eventuele kleine schades worden afgedekt. Na deze periode vervalt deze verzekering automatisch zonder enige verplichting.

Voor de veiligheid is een helm verplicht.

Meer weten over de Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen, kijkt u dan op onze site  www.wtcstaphorst-rouveen.nl

comments

Staphorst - Liefhebbers van oude stalen rossen racefietsen en wollen wielertruien kunnen op zaterdag 29 augustus hun hart ophalen, want dan wordt de eerste Stalen Ros Retro Tocht van Staphorst  verreden.

Het verzamelen en restaureren van oude racefietsen is de laatste jaren erg populair evenals het deelnemen aan toertochten voor klassieke racefietsen. 

Daarom heeft de WTC Staphorst-Rouveen ter ere van het 10 jarig bestaan van de wielerclub het plan opgevat om ook een ‘oldtimer’ tocht te organiseren. De Stalen Ros Retro Tocht  Staphorst zal gezamenlijk worden verreden waarbij verrassende leuke plekjes in de landelijke omgeving van de gemeente Staphorst worden aangedaan. De tocht wordt als groepsrit verreden en vooraf gegaan door een cabrio met daarin ook de ‘ronde miss’.

"Ben je in het bezit van een oude stalen race- of tour fiets met buis versnelling, wielertrui en/of outfit?  Dan ben je van harte welkom.

Om 13.00 uur is het verzamelen op de startlocatie  bij Uitgaanscentrum Kisteman, Oude Rijksweg 141 in Staphorst en om 13.30 zullen de deelnemers vertrekken voor een toertocht van ongeveer 40/45 km. Halverwege de tocht  zal Lindenholz Rijwielen een consumptie aanbieden aan elke deelnemer. Om 16.00 uur bij terugkomst in Staphorst  zal  de ‘ronde miss’ de 3 mooiste stalen fietsen ’ uit kiezen.  

Uiteraard zal een materiaalwagen achter de deelnemers aan rijden. Deelname  aan de tocht is  iedereen  gratis en voor eigen risico. Een helm is wel verplicht.

Voor meer info stuur  een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of  neem  contact op met  één van de bestuursleden van de WTC Staphorst-Rouveen: Jouk Mussche 06-21246148 of Roelof Troost 06-36174651 (bellen na 18.00 uur)

Of plaats een berichtje in het gastenboek van de site van de wielerclub: www.wtcstaphorst-rouveen.nl

comments

 

Op donderdagavond 2 juli vond er een uniek, sportief en muzikaal evenement plaats in Rouveen. CMV Prinses Margriet, De Munnikenslag, WV Noord-Westhoek en de WTC Staphorst-Rouveen hadden de handen ineen geslagen. De ‘Diek' was deze avond afgesloten voor de Rabo wielerronde van Rouveen. Het talrijke publiek genoot van het ‘rondje om de kerk’ van precies 2500 meter.

Onder tropische temperaturen was het eerst de beurt aan de jeugd. Spannende wedstrijden, aangemoedigd door de ouders mochten Luuk v/d Pol (Zwartsluis), Willemijn Prins (Zwolle) en Mathijs Varweg (Hardenberg) in de diverse jeugdklassen plaats nemen op de hoogste trede van het podium.

Daarna was het de beurt aan de A en B rijders met vele lokale helden van de plaatselijke wielerclub voor een wedstrijd van bijna anderhalf uur. Onder het genot van muzikale klanken van de Prinses Margriet werd er hard gekoerst in de A-klasse. Bloemert en Ten Hove reden weg en ronde na ronde konden ze de voorsprong behouden. Maar door de zinderende hitte was het een slijtageslag en werden ze toch nog weer terug gepakt door het peloton.

De laatste ronden waren er 5 renners weg en deze maakten er een spectaculaire sprint van en de vele toeschouwers stonden op de tenen om niks te missen. Ferdinand Tuin de WTC ’thuisrijder’ was de rapste en kwam als eerste over de streep.

comments