Hoofdsponsor  

   

Subsponsoren  

   

Buienradar  

   

Aangesloten bij  

   

Bezoekers  

Today 3

Yesterday 76

Week 382

Month 3636

All 57357

Currently are one guest and no members online

   

Check, check, dubbelcheck, niets werd door de MTB commissie van de WTC Staphorst-Rouveen samen met tientallen vrijwilligers aan het toeval overgelaten voor de organisatie van de 6e B+B Veldtoertocht. Men had een route uitgezet door de bosrijke omgeving van Staphorst en IJhorst. Vorig jaar werd de B+B Veldtoertocht beloond met 2 NTFU sterren en nu ging men voor de derde ster. Een platte kar omgebouwd tot ‘Stalen Berg’, een container waar de MTB-er door heen kon fietsen, een overdekt gedeelte van tientallen meters, een wipwap, de Zwarte en Gele Bult en niet te vergeten de Kerstboom Berg.

De MTB commissie en de tientallen vrijwilligers van de WTC bedenken en doen er alles aan er om er een leuke en uitdagende tocht van te maken.  De eerste deelnemer die zich zaterdagmorgen in liet schrijven bij de Sporthal in Staphorst voor de 35 of 50 km van de B+B Veldtoertocht kwam uit Duitsland. Halverwege de tocht was er een versnapering bij eXplore activiteiten en Meesters Tweewielers was daar present met een stand, mankementen aan de MTB werden daar vakkundig verholpen. Met 465 deelnemers is het record van vorig jaar weer verbroken.

De organisatie van de B+B Veldtoertocht  is bijna klaar voor de 6e editie van de jaarlijkse  tocht. Fred Verbij is route-coördinator  van de tocht van de Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen en hoopt op 17 januari op een kleine 500 deelnemers. De mountainbike tocht is vorig jaar beloond met 2 NTFU sterren en dat betekent dat de tocht voldoet aan vele eisen wat betreft organisatie, veiligheid en goede route aanduiding.  De verwachting is dat door deze ‘kwaliteitssterren’ veel meer  deelnemers de tocht in Staphorst gaan fietsen.

Vele vrijwilligers van de WTC  zijn al weken druk met alle voorbereidingen. Het regelen van de nodige vergunningen, land- en boseigenaren benaderen  en uiteraard het uitzetten van de routes. De WTC maakt zaterdag 17 januari weer gebruik van de Sporthal aan de Hoogeweg in Staphorst als startlocatie. Daar kunnen de deelnemers zich inschrijven, omkleden en na afloop mens en fiets weer opfrissen. De sporthal is een goede startlocatie want na een paar honderd meter kunnen de fietsers direct de zgn. schelpenheuvels  op.

Op 2e kerstdag (vrijdag 26 december) organiseert de WTC Staphorst-Rouveen weer een mountainbike (kennismaking) tocht voor leden en niet-leden. Zowel heren als dames zijn van harte welkom om gezamenlijk een rondje te fietsen. Een leuke gelegenheid om te ervaren hoe het is om met een groep te gaan mountainbiken. Er zal een tocht gereden worden van ongeveer 30 kilometer. De start is om 9.30 uur bij Smit Welding Technology aan de Roelof Brinkstraat 3 (industrieterrein De Baarge) in Staphorst.

Vanaf daar fietst men gezamenlijk naar de parkeerplaats vlakbij de Beugelenveldweg waar de start plaats vindt. Het is de bedoeling dat er in 3 of misschien wel meerdere groepen gefietst gaat worden. Elke groep heeft zijn eigen tempo. De eerste helft van de route zal de zogenaamde “boskapitein” voorop fietsen om de route aan te geven.

 

Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland heeft helmen beschikbaar gesteld aan de damesafdeling van de WTC Staphorst Rouveen. De Rabobank is al enkele jaren kledingsponsor van de Wieler Tour Club en heeft in het verleden de heren van fietshelmen voorzien. Nu de WTC ook een specifieke damesafdeling heeft, was het een mooi moment om ook de dames van een mooie helm te voorzien.

Zie hieronder de WTC promotieflyer die we onlangs hebben laten drukken om fietsen bij de WTC te promoten. Deze is tijdens de Ladies Night bij Boer Staphorst voor het eerst uitgedeeld. De voorkant kan ook als poster worden gebruikt.

voorkant

 

 

Filmpje van Nederlands militair kampioenschap 2014 met clubman KlaasJan Kin volop in beeld en mee strijdend tot in de finale.

 

Elk jaar worden er door de WTC diverse evenementen georganiseerd waarvoor veel materiaal nodig is. Denk aan pijlen om de route aan te geven, borden voor gevaarlijke oversteek en kruisingen enz. In het 9 jarig bestaan van de WTC is er nogal  wat verzameld en aangeschaft. Daarom hebben we als bestuur van de WTC een militaire container (4 bij 2 meter) gekocht waar het materiaal in kan zodat we alles overzichtelijk bij elkaar hebben liggen.  

De Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen is inmiddels uitgegroeid tot een club met meer dan 225 leden met zowel mannen als vrouwen die gezamenlijk op de racefiets en of op de ATB er op uit trekken. Iedereen vanaf 14 jaar is van harte welkom om lid te worden.

Wil je eerst een keer kennis maken met de toer club dan bestaat er de mogelijkheid om op een van de gezamenlijke trainingsavonden mee te fietsen. Op de woensdagavond is de training voor op de racefiets en op maandagavond is de ATB avond.

Racefiets

Woensdag 20 en 27 augustus hebben we speciale kennismakingsavonden dus als je wilt  ervaren hoe het is om in groepsverband te fietsen dan zien we je graag verschijnen. Dit geldt zowel voor de beginnende wielrenner als voor de meer ervaren fietser want er wordt in 4 verschillende groepen gefietst wat betreft snelheid.

Steeds meer vrouwen stappen ook op de racefiets vandaar dat de WTC ook een damesgroep heeft. Dus alle vrouwen die onder leiding van een ervaren wegkapitein een rondje op de racefiets willen maken zijn  ook van harte welkom. We vertrekken om 19.00 uur vanaf de Rabobank in Staphorst of 5 minuten later bij B+B personeelsdiensten in Rouveen.

De wielrenners werkten zich in het zweet, met dit resultaat:

Ranking Naam Naam

Gemiddelde snelheid

(km/uur)

       
1 Jan Talen Albert Tuin 43,16
2 Jan Bloemert Jan Brand 42,21
3 Harold Engels Bernd Talen 41,19
4 Jan Bloemert Henk Veerman 40,49
5 Ronald Brakke Jouk Mussche 39,72
6 Alwin Compagner Jan Schra 37,46

Gisteravond om 18.00 uur moest onze kopman Benny Hulst zich melden in Utrecht om mee te doen aan de Kopman competitie in het programma Tour de Jour. Een grote tent in het centrum van Utrecht vormt het decor van de uitzendingen waar Wilfred Genee gisteravond naast de vaste gasten Michael Boogerd en Eddy Plankaart ook Emiel Roemer en Rob Harmelink aan tafel had zitten. Het publiek wordt van te voren opgewarmd om toch vooral heel enthousiast te roepen en te klappen.

De opkomst van de rondemiss, deze keer Eva, miss Drenthe uit Meppel, moest een 5 a 6 tal keren worden herhaald en dat leverde lachwekkende situaties op. Benny werd vanaf 19.00 uur in de tent al geïnstrueerd over de invulling van het programma en vooraf werden al allerlei dingen gerepeteerd. Het publiek werd vanaf 19.45 uur toegelaten tot de arena en kreeg de opdracht mee om toch vooral heel enthousiast te reageren.

 

Dankzij alle facebookstemmers mag de WTC Staphorst Rouveen als 1 van de 28 verenigingen een kopman afvaardigen naar het RTL programma Tour de Jour. In de landelijke ranking eindigde de club op plaats 4 met 248 stemmen en dat was ruim voldoende voor deelname.

In de uitzending van woensdag 16 juli zal de clubkampioen 2013 van de WTC, Benny Hulst het opnemen tegen Maurice van Gorp van WTC Velo Amice uit Oosterhout. Tijdens de Kopmanrace strijd Benny tegen Maurice op een Tacx-trainer. Beide renners beklimmen de Tourmalet en diegene die in een uur de grootste afstand aflegt wint.

De winnaar krijgt een bal in de Lotto ballenbak en speelt mee om de prijs van € 3000,- voor de vereniging. Die wordt in de laatste uitzending op 27 juli bekendgemaakt middels een lottotrekking.

   

Evenementsponsoren  

Ook een evenement sponsoren? Neem dan contact op met de sponsorcommissie
   

Agenda  

JAN
31

01.31.2015 14:00 - 16:00

FEB
7

02.07.2015 14:00 - 16:00

FEB
14

02.14.2015 14:00 - 16:00

   

Twitter  

   

NTFU Kalender