Nieuws

TOUR de JOUR

Gisteravond om 18.00 uur moest onze kopman Benny Hulst zich melden in Utrecht om mee te doen aan de Kopman competitie in het programma Tour de Jour. Een grote tent in het centrum van Utrecht vormt het decor van de uitzendingen waar Wilfred Genee gisteravond naast de vaste gasten Michael Boogerd en Eddy Plankaart ook Emiel Roemer en Rob Harmelink aan tafel had zitten. Het publiek wordt van te voren opgewarmd om toch vooral heel enthousiast te roepen en te klappen.

De opkomst van de rondemiss, deze keer Eva, miss Drenthe uit Meppel, moest een 5 a 6 tal keren worden herhaald en dat leverde lachwekkende situaties op. Benny werd vanaf 19.00 uur in de tent al geïnstrueerd over de invulling van het programma en vooraf werden al allerlei dingen gerepeteerd. Het publiek werd vanaf 19.45 uur toegelaten tot de arena en kreeg de opdracht mee om toch vooral heel enthousiast te reageren.

 

Lees meer...

WTC clubkampioen in Tour de Jour

Dankzij alle facebookstemmers mag de WTC Staphorst Rouveen als 1 van de 28 verenigingen een kopman afvaardigen naar het RTL programma Tour de Jour. In de landelijke ranking eindigde de club op plaats 4 met 248 stemmen en dat was ruim voldoende voor deelname.

In de uitzending van woensdag 16 juli zal de clubkampioen 2013 van de WTC, Benny Hulst het opnemen tegen Maurice van Gorp van WTC Velo Amice uit Oosterhout. Tijdens de Kopmanrace strijd Benny tegen Maurice op een Tacx-trainer. Beide renners beklimmen de Tourmalet en diegene die in een uur de grootste afstand aflegt wint.

De winnaar krijgt een bal in de Lotto ballenbak en speelt mee om de prijs van € 3000,- voor de vereniging. Die wordt in de laatste uitzending op 27 juli bekendgemaakt middels een lottotrekking.

Lees meer...

Uitslag Rabo zomeravondcompetitiewedstrijd Rouveen

Vorige week 3 juli werd de Rabo zomeravondcompetitiewedstrijd in Rouveen gereden. In totaal deden er 150 wielrenners uit de wijde omgeving mee aan deze wielerwedstrijd. De organisatie van deze wielerwedstrijd is in handen van de WTC Staphorst in samenwerking met de Wielerverenging Noord-Westhoek.

Lees meer...

WTC-ers aan het Staphorster Vitaalbrood

Zaterdagmorgen om 7 uur vertrokken 18 ATB-ers voor een ´vroeg uit de veren ATB tocht’. De route was uitgestippeld door Fred Verbij en Leo Talen. Via de Kievitshaar gingen de route naar Balkbrug en de mountainbikes kwamen op plekken waar ze nog nooit geweest waren. Halverwege de tocht was er een kleine stop voor een versnapering die werd aangeboden door Allround Schilder Fred Verbij.

Lees meer...

Vroeg uit de veren ATB tocht en ontbijt

Op zaterdagmorgen 5 juli 2014 organiseert de ATB- commissie van de WTC  een ‘Vroeg uit de veren’ ATB tocht.

We vertrekken om 7 uur (‘s ochtends) vanaf de Rabobank in Staphorst  voor  een ATB tocht van  55 km richting  Balkbrug.

Rond 10.00 uur zijn we weer terug in Staphorst en dan is er voor elke  deelnemer een ontbijt dat genuttigd kan worden  aan de Smitserf 24 in Staphorst.

Lees meer...

Rabobank Zomeravondcompetitie Rouveen donderdag 3 juli

 

Op donderdagavond 3 juli doet de zomeravondcompetitie Rouveen weer aan. Deze zomeravondcompetitie wordt financieel mogelijk gemaakt door de sponsor Rabobank. De zomeravondcompetitiewedstrijden zijn wedstrijden waaraan zowel de plaatselijke toppers als de regionale talenten mee kunnen doen. 

Natuurlijk is het ook voor het publiek bijzonder om de plaatselijke renners van de WTC Staphorst Rouveen of de Noordwesthoek over de weg zien te rijden. Prachtige mooie fietsen en keurig gesoigneerde wielrenners met bekende koppen die met snelheden van 40 tot 50 km per uur over weg heen daveren. Wie wil dat nu missen?

Lees meer...

Erben Wennemars fietst WTC tocht

De wielerclub WTC Staphorst-Rouveen organiseerde voor de tweede keer in het bestaan van de club de Noordwesthoek/Weerribbentocht. Deze tocht ging door het mooie natuurgebied in de kop van Overijssel. Op zaterdagmorgen rond de klok van 8 uur was het mede door het stralende weer al een drukte van belang bij Uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst.

Lees meer...

Voorkeursavond damestrainingen

Onlangs zijn we gestart met een speciale groep voor dames op onze vaste trainingsavond, de woensdagavond. Elke week is er weer een mooie opkomst en vertrekt een groep dames voor een tocht in de omgeving.

Uit reacties uit de groep is ons gebleken dat er mogelijk nog meer belangstelling zou zijn als de dames op een andere avond zouden fietsen. Er blijken bijvoorbeeld veel sportieve gezinnen te zijn waarvan zowel de man als de vrouw graag mee willen fietsen. Het kan dan erg lastig zijn om oppas te regelen als de trainingen op dezelfde avond zijn.

Vandaar dat we willen kijken of een andere of extra avond mogelijk nog meer deelnemers zal opleveren. Om daar achter te komen hebben we hiernaast een poll geplaatst zodat u kunt stemmen op uw favoriete avond.

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van activiteiten voor de dames bij onze club stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Uiteraard kunt u dit mailadres ook gebruiken om ons te voorzien van andere suggesties.

Tijdrit WTC Staphorst-Rouveen met regionale deelname

Vanavond, 17 april werd voor de 5e keer de officiële WTC-tijdrit verreden. De strijd werd gestreden op een rondje van 5 kilometer bij het viaduct over de A28 in de Scholenweg in Rouveen.

Zoals dat hoort waren de bochten in het parcours door de WTC-ers ontdaan van grind en andere vervuiling zodat de deelnemers er op volle snelheid door heen konden. De weersomstandigheden waren dreigend maar gelukkig wel droog.

Met maar liefst 30 deelnemers aan de start mocht de organisatie tevreden terug blikken. Veel leden van de WTC, een mooie delegatie jeugleden van wielervereniging Noord-Westhoek en zelfs een deelnemer uit Almere maakten er een mooie strijd van.

Lees meer...

Clubkampioen bij Wieler Toer Club Staphorst- Rouveen

De racecommissie van de WTC Staphorst-Rouveen heeft het vorige seizoen een clubcompetitie opgezet. Meedoen aan de diverse activiteiten was belangrijker dan winnen. Als men mee deed aan een onderdeel leverde dat zo wie zo punten op en de eindstand van de activiteit op dat moment leverde weer extra punten op.

Lees meer...

Ledenvergadering 2014

De Wielertoer Club Staphorst-Rouveen houdt op maandag 24 februari a.s. de jaarlijkse ledenvergadering. De vergadering begint om 20:00 bij Uitgaanscentrum Kisteman aan de Oude Rijksweg nr 141 in Staphorst.

Lees meer...

Veel vrouwelijke deelname aan de B+B veldtoertocht

 

 De 5e B+B Veldtoertocht die georganiseerd werd door de WTC Staphorst-Rouveen kan de boeken in als zeer geslaagd. Maar liefst 412 deelnemers kon de ATB Commissie zaterdag welkom heten om mee te doen aan de 35 of 50 km. Opmerkelijk is dat steeds meer vrouwen de ATB ontdekken om het avontuur en de uitdaging op te zoeken. De temperatuur was perfect om een tocht te maken door 1 van de mooiste stukken bos van Noord-West Overijssel.

Lees meer...

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates free. © WTC Staphorst-Rouveen