De WTC heeft veel leden die gezamenlijk naar het bos gaan voor een rondje op de MTB. Vertrekpunt is vanaf de Rabobank aan de Bergerslag in Staphorst. Men fietst gezamenlijk naar het Staatsbos.
Vanaf hier wordt er een route gefietst die ter plekke wordt overlegd. Hoe ver er gefietst wordt is afhankelijk van het weer en de animo. Er wordt in meerdere groepen gefietst, zodat iedereen in zijn/haar tempo kan fietsen.

De maanden mei en september zijn kennismakingsmaanden. Dit houdt in dat iedereen die kennis wil maken met het mountainbiken in groepsverband en met de WTC Staphorst-Rouveen dan geheel vrijblijvend mee kan fietsen (vanaf 14 jaar). Een helm is verplicht. Als het bevalt, en je wil vaker meefietsen dan dien je lid te worden van de club. Naast de kennismakingsmaanden, is ook een ieder die op een ander moment interesse heeft, welkom om geheel vrijblijvend een  paar keer mee te fietsen.

Een introducé mag tweemaal mee fietsen en kan daarna alleen nog mee fietsen als hij of zij lid wordt van de vereniging. Wel is het verplicht om van te voren even een mail te doen i.v.m. de (gratis) introducéverzekering. Je bent dan tijdens een club rit, georganiseerd door WTC Staphorst-Rouveen, verzekerd tegen schade aan de fiets tot een maximum bedrag van € 1000, -. De verzekering is persoonsgebonden. Je bent verzekerd voor de fiets waarop je tijdens het evenement rijdt. Hiervoor moet de WTC je aanmelden bij de NTFU, geef dit dan even door aan het bestuur van de WTC. Het mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De duur van de introducéverzekering is maximaal 1 maand.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de MTB commissie van de WTC.
Kijk op deze website onder het ‘kopje’ clubinformatie - bestuur voor de gegevens van deze commissie. Of plaats een berichtje in het gastenboek

Starttijden maandag:
• De maanden april en september om 18:30 uur
• De maanden mei t/m augustus om 19:00 uur

Starttijden zaterdag:
• Elke zaterdag om 14.00 uur

Programma:
Zie ook de agenda op deze site.

Let op: Er zijn veel MTB-ers die in de winter mee doen aan diverse tochten in de regio. Ga jij ook naar een tocht of wil je graag met iemand mee, plaats dan een oproep in het gastenboek. Kijk op www.ntfu.nl voor de agenda van de MTB tochten. (Controleer voor aanvang van de tocht altijd of deze wel doorgaat. Dit kan bijvoorbeeld via de site van de NTFU of via de organiserende vereniging)