De 8e editie van de jaarlijkse B+B Veldtoertocht vind plaats op zaterdag 21 januari. Dankzij de samenwerking met Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel er zijn weer vele ‘nieuwe’ stukken in de route opgenomen waar normaal niet gefietst mag worden. Dit schitterende natuurgebied ook wel het Staphorster Bos genoemd bevat vele single tracks, zandpaden en enkele beklimmingen. De route (35 en 50 km) gaat zo wie zo vergeleken met vorig jaar de andere kant op.

De mountainbike tocht wordt georganiseerd door de WTC Staphorst-Rouveen en heeft 3 NTFU sterren en mag zich ‘klassieker’ noemen. Dit is de hoogste beoordeling van de kwaliteitscommissie. Hierbij wordt gelet op veiligheid, organisatie en uniforme bewijzering van de route.

De startlocatie is ook dit jaar weer de Sporthal aan de Hoogeweg in Staphorst. Na 20 km krijgen de deelnemers op Camping de Vossenburcht IJhorst enkele versnaperingen. Meesters Tweewielers uit Staphorst is hier ook aanwezig met een vakbekwame monteur en materiaal om eventuele mankementen aan de fiets op te lossen.

Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00 uur en de auto kan men gratis op het Marktplein in Staphorst parkeren (Binnenweg 26). NTFU-leden betalen 4 euro (Scan & Go aanwezig), niet-leden betalen 5 euro. Jeugd t/m 15 jaar gratis (onder begeleiding). Een helm is verplicht.