De Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen (afgekort WTC Staphorst-Rouveen) is op 29 juli 2005 opgericht uit de behoefte naar een vereniging waar je samen kunt fietsen, samen kunt trainen, informatie kunt krijgen en eventueel beter kunt worden.

De vereniging telt in totaal ruim 260 leden en richt zich op alle fietsliefhebbers (zowel heren als dames), uit de gemeente Staphorst en omstreken. Van beginnende fietser tot gevorderde renner, van fietsers met een racefiets of met een mountainbike; iedereen is welkom voor een wekelijkse fietsronde en trainingen. Ook is er een ‘dikkebanden’ groep. De WTC is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (afgekort NTFU). Dit is het grootste overkoepelende sportorgaan van de toerfietssport in Nederland. Zij valt onder de NOC*NSF. De NTFU zet zich in voor alle soorten fietssport zonder wedstrijdkarakter.

Zowel op de weg als in het bos worden er verschillende groepen gemaakt wat betreft snelheid, zo is er altijd een groep die bij jou tempo past. Elke groep is voorzien van een ervaren fietser, die als ‘wegkapitein’ de fietsers begeleidt. Er is ook een speciale damesgroep, die actief zijn op de racefiets.

De WTC is meer dan alleen maar fietsen…

Naast het fietsen worden er door en voor leden diverse activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan het gezamenlijk deelnemen aan tochten in de regio, workshops, clinics, lezingen en nog veel meer! Want naast het fietsen is ook gezelligheid en (fiets)ervaringen delen, een belangrijk aspect binnen de vereniging. De WTC heeft eigen hoogwaardige clubkleding, die voor een zeer speciale prijs door de leden kan worden aangeschaft. Ook zijn de leden tijdens de activiteiten verzekerd.

Iedereen (vanaf 14 jaar) is vrij om een aantal keer vrijblijvend mee te fietsen. Dit geldt zowel voor heren en dames met een racefiets of een MTB. Voor de trainingstijden zie de gegevens onder het ‘kopje’ Toer, MTB en agenda op deze site. Het verzamelpunt van de training is bij de Rabobank aan de Bergerslag in Staphorst
Voor meer informatie neem contact op met 1 van de bestuursleden of plaats een berichtje in het gastenboek.

WTC STAPHORST-ROUVEEN VOLOP IN BEWEGING! 

 

   W.T.C. Staphorst - Rouveen
Tarwehof 17
7951 XJ Staphorst
Rabobank: NL40 RABO 0113 8644 34
KvK: 05078932
NTFU: 104055