De organisatie van de B+B Veldtoertocht  is bijna klaar voor de 6e editie van de jaarlijkse  tocht. Fred Verbij is route-coördinator  van de tocht van de Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen en hoopt op 17 januari op een kleine 500 deelnemers. De mountainbike tocht is vorig jaar beloond met 2 NTFU sterren en dat betekent dat de tocht voldoet aan vele eisen wat betreft organisatie, veiligheid en goede route aanduiding.  De verwachting is dat door deze ‘kwaliteitssterren’ veel meer  deelnemers de tocht in Staphorst gaan fietsen.

Vele vrijwilligers van de WTC  zijn al weken druk met alle voorbereidingen. Het regelen van de nodige vergunningen, land- en boseigenaren benaderen  en uiteraard het uitzetten van de routes. De WTC maakt zaterdag 17 januari weer gebruik van de Sporthal aan de Hoogeweg in Staphorst als startlocatie. Daar kunnen de deelnemers zich inschrijven, omkleden en na afloop mens en fiets weer opfrissen. De sporthal is een goede startlocatie want na een paar honderd meter kunnen de fietsers direct de zgn. schelpenheuvels  op.

Uiteraard is de route (35 en 50 km) op vele plekken aangepast, zodat het uitdagend  en voor iedereen te doen is. De route is vergeleken met vorig jaar veranderd maar wel zo uitgezet dat ieder deelnemer de Kerstboomberg en de Zwarte Bult over mag en men gaat zelfs nog over een camping. Ook een overdekt gedeelte van enkele honderden meters ontbreekt niet in de route.

Tevens gaat men amper over asfalt, dat moet de mountainbikers ook aanspreken. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00 uur en de auto kan men gratis op het Marktplein in Staphorst parkeren.

Deelname is vanaf 14 jaar, een helm is verplicht. NTFU-leden betalen 4 euro (Scan & Go aanwezig), niet-leden betalen 5 euro. Uiteraard krijgt  iedereen een paar lekkere  consumpties  onderweg bij de verzorgingspost (eXplore activiteiten).