Check, check, dubbelcheck, niets werd door de MTB commissie van de WTC Staphorst-Rouveen samen met tientallen vrijwilligers aan het toeval overgelaten voor de organisatie van de 6e B+B Veldtoertocht. Men had een route uitgezet door de bosrijke omgeving van Staphorst en IJhorst. Vorig jaar werd de B+B Veldtoertocht beloond met 2 NTFU sterren en nu ging men voor de derde ster. Een platte kar omgebouwd tot ‘Stalen Berg’, een container waar de MTB-er door heen kon fietsen, een overdekt gedeelte van tientallen meters, een wipwap, de Zwarte en Gele Bult en niet te vergeten de Kerstboom Berg.

De MTB commissie en de tientallen vrijwilligers van de WTC bedenken en doen er alles aan er om er een leuke en uitdagende tocht van te maken.  De eerste deelnemer die zich zaterdagmorgen in liet schrijven bij de Sporthal in Staphorst voor de 35 of 50 km van de B+B Veldtoertocht kwam uit Duitsland. Halverwege de tocht was er een versnapering bij eXplore activiteiten en Meesters Tweewielers was daar present met een stand, mankementen aan de MTB werden daar vakkundig verholpen. Met 465 deelnemers is het record van vorig jaar weer verbroken.

 

En het is gelukt….de (mee fietsende) NTFU controleur was zaterdag zeer tevreden over de route, organisatie en veiligheid en de tocht mag zich nu ‘klassieker’ noemen. NTFU Klassiekers zijn tochten die op alle punten uit het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS) een dikke 10 scoren. De organisatie, routebeschrijving en bepijling, service en veiligheid zijn bij deze tochten uitmuntend. “Deze evenementen kunnen worden beschouwd als topevenementen binnen de NTFU”…….(info van de NTFU) 

Een drie sterren tocht is de hoogst haalbare kwalificering die je als vereniging kan krijgen. Voor de deelnemer betekend dit dat alles perfect geregeld is voor een onvergetelijke MTB dag. Als club en tocht krijg je van de NTFU meer landelijke aandacht in fietsbladen en op internet en dat betekend vaak meer deelnemers. Ook voor onze hoofdsponsor B+B personeelsdiensten beteken dit extra exposure omdat zij ook landelijk actief zijn met hun bedrijf.

De B+B veldtoertocht is mede mogelijk gemaakt door:

B+B personeelsdiensten, de Rabobank, Bloemhof en Pleiter Auto's, Uitgaanscentrum Kisteman, Muziekcafe de Dissel, Meesters Tweewielers, eXplore activiteiten, Boni supermarkt, de Sportstee, KHT Quads, DC Grafimedia, Chiquita, Print Buyers International, vanVelzel ontwerp- en productieburo , Talens houthandel, H.Veerman Bouw, Allround Schilder Fred Verbij, Buitenhuis reclame, Van der Sluis Transport B.V,  Het Rode Kruis , Geert Kleis fotografie,  Hamusta machineverhuur, KaGe-reclame, Camping de Vossenburcht, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en overige particuliere grondeigenaren en de vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen.