Rouveen, 21 oktober

Maar liefst 51 leden van de WTC Staphorst-Rouveen waren aanwezig op woensdagavond 21 oktober voor een avondvullend programma met als thema; ‘Hoe kom ik samen met mijn fiets FIT de winter door’. Deze avond is bedacht door de sponsorcommissie van de WTC Staphorst-Rouveen en uiteindelijk georganiseerd samen met gastheer Lindenholz Rijwielen, InShape Fitness en Ter Harmsel Fysiotherapie.

Op het programma stonden diverse workshops rondom het thema gezond en fit blijven ook gedurende de wintermaanden.

Edwin Keet van InShape fitness stond stil bij de geheimen van een goede core-training en met behulp van de nodige praktijkvoorbeelden wist hij de aanwezigen te boeien. Zelfs mannen als Tom Boonen, Marc Cavendish en Tom Dumoulin ontkomen niet trainen deze specifieke spiergroepen.
Wim ter Harmsel van Ter Harmsel Fysiotherapie ging dieper in op de fysieke gezondheid van onze leden, door een zogenoemde longfunctie test kregen een aantal gelukkigen direct inzicht in hoe gezond hun longen zijn. Dit zorgde voor de nodige verrassingen en soms zelfs verbazing. Overall zijn de longen van onze leden meer dan prima in vorm zo aan het eind van het wegseizoen.

Gezamenlijk hebben InShape Fitness en Ter Harmsel Fysiotherapie het zogeheten Total Body Fit Programma ontwikkeld. Dit actieve traject van 12 weken biedt inzage in je persoonlijke fysieke gesteldheid en door actief te sporten onder begeleiding van InShape worden de resultaten iedere 4 weken zichtbaar bij de meetmomenten bij Ter Harmsel Fysiotherapie. Een aanrader om je aan te melden voor dit programma en jezelf helemaal klaar te stomen voor de voorjaarsklassiekers.

Marcel Lindenholz had maar liefst 3 onderdelen op het programma gezet. Onderhoud van je fiets kan je op sommige punten prima zelf verrichten, Martijn gaf zijn toehoorders praktische tips en liet zien dat een racefiets of MTB voor hem geen geheimen meer heeft. Jarnold demonstreerde de nieuwe Tacx Neo Smart T2800, samen met het grote beeldscherm voor je neus fiets je vanuit je woonkamer zo de Alpen in. Menig aanwezige waagde een rondje op de tacx.

Ten slotte gaf Manuel een demonstratie van een fietsmeting. WTC’er Jouk werd in de meest onmogelijke houdingen op de fiets gezet en vervolgens konden de aanwezigen duidelijk zien wat er verbeterd kon worden en welke impact dit heeft op de houding van de berijder. Boek snel deze fietsmeting bij Manuel en je zit in elk geval als een koning of koningin op je fiets met minder kans op blessures.

Het team van Lindenholz heeft deze avond wederom bewezen over veel expertise te beschikken. U bent van harte uitgenodigd zelf eens een kijkje te komen nemen in de veelzijdige winkel van Lindenholz in Rouveen.

WTC Staphorst-Rouveen gaat zeker niet in winterslaap. Op zaterdag 23 januari 2016 nodigen we alle MTB’ers uit de regio van harte uit voor onze B+B Veldtoertocht, een klassieker bekroond met het hoogste aantal van 3 sterren van de NTFU. Met een borrel en een hapje sloten we deze geweldige avond af en bedankten wij gastheer Lindenholz, InShape fitness en Ter Harmsel Fysiotherapie.

Bekijk alle foto's van deze avond