Sinds eind oktober beschikt de WTC Staphorst-Rouveen over 28 gecertificeerde wegkapiteins. Dit zijn allemaal leden van de club die opgeleid en gecertificeerd zijn door de NTFU om alle leden te begeleiden tijdens de wekelijkse rondes door de regio. Een wegkapitein is onder andere verantwoordelijk voor de route, de snelheid en de veiligheid onderweg. Daarbij uiteraard de veiligheid van de groep zelf maar zeker ook de andere weggebruikers.


Naast hun oorkonde ontvingen alle wegkapiteins uit handen van Reinier Veld, mededirecteur/eigenaar van Wegbeveiliging Staphorst, een fiets EHBO-set. Wegbeveiliging Staphorst is gespecialiseerd in het leveren en monteren van aanrijbeveiliging op maat, overal in de BENELUX. Voor de beste indruk wat in het mooie Staphorst wordt geproduceerd, kijkt u dan eens op www.wegbeveiligingstaphorst.nl Reinier wenste de wegkapiteins veel veilige kilometers toe en roemde de overeenkomsten tussen de veiligheid die zijn bedrijf hoog in het vaandel heeft staan en probeert te voorkomen in combinatie met de certificering van de heren en dames wegkapiteins. Voorkomen is in ieder geval beter dan genezen en de investering dubbel en dwars waard. Wegbeveiliging Staphorst is sinds haar oprichting in Staphorster handen en als het aankomt op aanrijbeveiliging dé partner die je in Nederland moet bellen.

Namens de WTC sprak voorzitter Roelof Compagner een woord van dank uit aan het adres van Wegbeveiliging Staphorst en directeur Reinier Veld in het bijzonder. Laten we hopen dat de wegkapiteins de EHBO-pakketjes niet nodig zijn komend seizoen.