Afdrukken

Bestuur, MTB commissie en vele leden van de WTC Staphorst-Rouveen zijn al weer druk bezig met de voorbereiding van de 7e editie van de B+B veldtoertocht op zaterdag 23 januari. De mountainbike tocht is vorig jaar beloond met 3 NTFU sterren en heeft de hoogste beoordeling gekregen van de kwaliteitscommissie van de NTFU. Hierbij wordt gelet op veiligheid, organisatie en uniforme bewijzering van de route en mag zich dus ‘klassieker’ noemen. De verwachting is dat door deze ‘kwaliteitssterren’ veel meer deelnemers de tocht in Staphorst gaan fietsen.

De startlocatie is ook dit jaar weer de Sporthal aan de Hoogeweg in Staphorst Daar kunnen de deelnemers zich inschrijven, omkleden en na afloop mens en fiets weer opfrissen. Henk Dunnink (sponsorcommissie) heeft geregeld dat ex-profwielrenner Bart Voskamp aanwezig is met een teamwear truck (mobile showroom) vol met Bioracer fiets- en schaatskleding. Leuk om voor of na afloop van de tocht deze mooie kleding te bewonderen of om informatie te vragen bij Voskamp die ook deelgenomen heeft aan de Tour de France. Als u niet mee fietst bent u uiteraard ook welkom in deze ‘showroom’.

De route (35 en 50 km) is dit jaar bijna geheel anders omdat er gekozen is voor een andere locatie van de verzorgingspost. Na 20 km krijgen de deelnemers hier enkele versnaperingen en ook krijgt men hier gratis sportdrank van Sportvoedingwebshop.com om de bidon weer te vullen. Een vakbekwame monteur van Meesters Tweewielers uit Staphorst is hier ook aanwezig met een materiaalstand en gereedschap om eventuele mankementen aan de fiets op te lossen. Er zitten verrassende ‘stukken’ in de route die net als vorig jaar weer is bedacht door Fred Verbij en Leo Talen. Ook gaat men weinig over asfalt en dat moet de mountainbiker ook aanspreken Maar zoals elk jaar probeert de organisatie nog enkele ‘verrassende’ attracties in het parcours te bouwen. Leuke bijkomstigheid is wel dat van elke deelnemer een foto gemaakt wordt welke later gratis is te downloaden van de WTC site.

Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00 uur en de auto kan men gratis op het Marktplein in Staphorst parkeren (Binnenweg 26). NTFU-leden betalen 4 euro (Scan & Go aanwezig), niet-leden betalen 5 euro. Jeugd t/m 14 jaar gratis (onder begeleiding). Een helm is verplicht.
Wilt u op de hoogte blijven van de verdere voorbereiding