Het zandhappen van enkele maanden terug heeft zich vertaald in een prachtige affiche welke als promo wordt gebruikt. Voor Margje Timmerman was het haar debuut als MTB model en dat ging met vallen en opstaan, maar het uiteindelijke resultaat mag er wezen, met dank aan fotograaf Egbert Tuin.

De invulling van de tocht wordt ook steeds concreter en het zgn voorfietsen is ook weer gestart. Daar waar nodig geacht wordt de route nog iets aangepast. Staatsbosbeheer heeft ons fiat gegeven voor de route en ook vanuit het Gemeentehuis is groen licht gegeven.

Zoals in de vorige bijdrage al werd gemeld, staat Bioracer met een grote truck bij de sporthal, maar ook de pauzelocatie is goed aangekleed. Daar verzorgt Sportvoeding webshop.nl ervoor dat een ieder de bidon weer kan vullen met ondersteunend vocht. Op de verzorgingspost staat tevens een onderhoudspost van de evenementensponsor Meesters. De vrijwilligers van de WTC staan er tevens met koek en bananen, aangeboden door Chiquitakoning Benny Miggels, om ook de nodige brandstof aan te vullen. Aan mens en materiaal is dus gedacht.

De invulling van het eerste deel van de tocht, dus vanaf de sporthal tot aan de houthallen van Talen ligt in handen van MTB commissielid Klaas Mulder. Hij is druk bezig om dit deel van de nodige uitdagingen en verrassingen te voorzien. Gelukkig bieden bedrijven op het industrieterrein de Baarge spontaan hulp aan, dus we laten ons verrassen…………

Halverwege de tocht is er een fotomoment en tevens biedt het plaatselijke Verscentrum Bergerslag een versnapering aan, zodat er genoeg koolhydraten voorradig zijn om de tocht uit te fietsen

Ook de promofiets zal in de komende weken weer op verschillende plaatsen opduiken en staat voor een ieder ter beschikking die een ritje door Staphorst-Rouveen wil maken.
Bij de vorige editie was oud-burgemeester Joop Alssema aanwezig in de sporthal om de deelnemers succes te wensen, zal onze nieuwe burgervader Theo Seegers hier ook invulling aan geven? De uitnodiging ligt er.


Er zal evenals vorig jaar een delegatie van de brandweer meefietsen, onder leiding van animator Jan Roo, bekend als plaatselijke brandweercommandant, kunnen deze helden een dagje ontspannen en genieten van de prachtige omgeving die Staphorst ons biedt.

Het aftellen is begonnen………………