Afdrukken

De spanning loopt op, hebben we alles geregeld, zijn we niets vergeten? Tot in het kleinste detail wordt het draaiboek doorgespit. Is het alarmnummer nog in de lucht, check, zijn er nog voldoende deelnemerskaarten, check etc. etc. De route is al een aantal keren voorgefietst, aangepast, verbeterd enz. De routecoördinator kent elk detail, elke struik en elke kuil staat op zijn netvlies.

De WTC is er klaar voor en kijkt er naar uit. De enige factor die nog roet in ons eten kan gooien is het weer. Hevige regenval, sneeuw, ijzel, vorst, ja daar hebben we geen invloed op, het gaat nog iets te ver om ons evenement volledig overdekt te laten plaats vinden. Hennie van der Most is geen lid van onze club, dus die uitdaging gaan we ook nog maar niet aan.

De organisatie staat wel weer garant voor voldoende spektakel en afwisseling, want wanneer krijgt u de kans om over de Kerstboomberg of de Stalen berg te fietsen, ook een stukje crossbaan zit in de route. Normaal fietst u door een openstaand hek, maar deze keer fietst u er overheen en wat dacht u van de overdekte hallen die u aandoet, apart en bijzonder noemen we dat.

Bij de pauzelocatie op camping de Vossenburcht in IJhorst zorgt Voedingwebshop.nl dat u de bidon weer met energierijk vocht kunt vullen. Tevens kunt u de koolhydraten, de brandstof van uw lichaam, aanvullen met een banaan van Chiquitakoning Benny Miggels. Hebt u behoefte aan een warme bouillon of een lekkere krentenbol, ons team staat voor u klaar, dus schuif maar aan.

Hebt u vandaag nou net de pech dat dat ene boutje van uw fiets los rammelt, geen probleem want evenementensponsor Meesters Tweewielers staat op de pauzelocatie om ook dit probleem te verhelpen.

De eerste aanmeldingen komen ook al binnen, zo zal een team van de Landelijke brandweerorganisatie mee gaan fietsen en hoewel het brandgevaar op dit moment in de Staphorster bossen te verwaarlozen is, geeft het toch een veilig gevoel en natuurlijk super dat deze mannen onze tocht gebruiken om de conditie op peil te houden.

Gaat het dan allemaal van een leien dakje, neen hoor, we kregen de melding dat de Bioracertruck contractueel verplicht is om in België op het circuit van Zolder te verschijnen, dus geen Staphorst. Gelukkig heeft Bart Voskamp, oud profrenner in de Tour de France en vertegenwoordiger van Bioracer aangegeven wel naar Staphorst te komen om mee te fietsen. Een ieder die met hem op de foto wil of informatie over kleding wenst, kan voor of na de tocht in de sporthal bij hem terecht. Hij zal de tocht fietsen met een aantal prominente WTC-ers en sponsoren.

Natuurlijk wilt u uw deelname ook vastleggen voor het nageslacht of als leuk aandenken aan een prachtige dag, dat kan, want 2 km voor het einde is er een speciaal fotomoment, waar u persoonlijk op de foto wordt gezet en waar mooie rondemissen u tevens van een versnapering van Keurslagerij Bergerslag voorzien, zodat u met het laatste beetje energie de sporthal bereikt waar een warme douche op u wacht. Natuurlijk zorgt de Sportstee in de Sporthal er voor dat er snert op de menukaart staat. Tevens hebt u hier de mogelijkheid om met andere deelnemers uw ervaringen te delen.

Dit is de laatste blog voordat de B+B Veldtoertocht begint en daarom ook langs deze weg alvast een woord van dank voor de vele vrijwilligers van zowel binnen als buiten de WTC die er alles aan doen om er een feestdag van te maken. Een kleine 40 man is op deze dag in touw om alles goed te laten verlopen. Petje af voor deze mensen.
Graag zien wij u op zaterdag 23 januari as bij het vertrek vanaf de sporthal in Staphorst, u kunt tussen 09.00 en 10.00 uur starten voor 35 of 50 km.