Afdrukken

Donderdagavond was het weer zover, de jaarlijkse Rabo Wielerronde werd verreden in Rouveen. Totaal 81 renners in twee groepen verdeeld, A-B-rijders, gingen de strijd aan over een kort parcours dwars door het dorp. Start en finish waren aan de Oude Rijksweg waar het talrijke publiek genoot van een mooie strijd om de podiumplekken.

Maar voordat de senioren van start gingen was het eerst de beurt aan de jeugd. Prachtig om te zien hoe het jonge talent strijd leverde. Joélle Eenkhoorn uit Genemuiden en Jure Weber uit Swifterband  waren de snelsten in de D en E groep. Bij de C-groep, de ‘oudste’ jeugdklasse was het Elise Timmerman uit Staphorst die terecht de volle winst pakte.

Vele toppers van toen en nu uit de schaats en skeeler wereld  stonden aan de start bij de senioren o.a. Kaj Verbij, Olympisch kampioen Gerard van Velde en Klaas de Weerd. Ook Joep Wennemars was erbij, de zoon van Erben.

Het ging hard bij de A-groep, snelheden van 55 kilometer per uur of meer was geen uitzondering. Na een kwartier was Bloemert uit Staphorst ‘los’. Maar Mos en Koornberg pakten hem terug. De voorsprong groeide van het trio uit tot ruim een minuut. De samenwerking was perfect, het peloton kwam er niet meer bij. Henri Koornberg uit Zwolle won de sprint voor Gerben Mos uit Havelte en Jan Bloemert werd derde. Plaatselijke renners als Haasjes, van Elp en Tuin finishten bij de eerste tien.

In de B-groep waren ook 3 renners ontsnapt, het peloton onder leiding van de Weert en Hokse knokten zich leeg maar ze kwamen er niet meer bij. Vos uit Staphorst ging ook nog in de aanval, maar helaas lukt het hem ook niet.  Huub Zuydenveld uit Kampen mocht plaatsnemen op de hoogste trede van het podium, gevolgd door Gert Bosman uit Wijhe en Gerald Keizer uit Kampen. Deze heren kregen van de ervaren en sportieve rondemiss Irene Doorten bloemen en een krentenbrood uitgereikt.

Foto’s:Geert Kleis fotografie