De 9e editie van de jaarlijkse B+B Personeelsdiensten Veldtoertocht vindt plaats op zaterdag 19 januari. Dankzij de samenwerking met Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel zijn weer vele stukken in de route opgenomen waar normaal niet gefietst mag worden. In het schitterende natuurgebied Staatsbos Staphorst gaan we over vele single tracks, zandpaden en enkele zijn kleine beklimmingen in de route opgenomen.

Op de zaterdag kunnen er 2 routes gefietst worden, de 35 km route voor de recreatieve mtb-er en de 60 km voor de geoefende mtb-er. De veldtoertocht heeft het keurmerk “extra goed geregeld”, hierbij wordt gelet op veiligheid, organisatie en uniforme bewijzering van de route.

De start locatie is ook dit jaar weer de Sporthal aan de Hoogeweg in Staphorst. Er zijn dit jaar 2 verzorgingsposten, de eerste is midden in het bos en is na 17 of 23 km en na 40 km krijgen de deelnemers op Camping de Vossenburcht IJhorst enkele versnaperingen. Evenementen sponsor Meesters Tweewielers uit Staphorst is aanwezig met een vakbekwame monteur en materiaal om eventuele mankementen aan de fiets op te lossen.

Er kan gestart worden tussen 09:00 en 10:00 uur en de auto kan men gratis op het marktplein (Binnenweg 26) in Staphorst parkeren. NTFU-leden betalen 4 euro (Scan & Go aanwezig), niet-leden betalen 5 euro. Jeugd t/m 15 jaar gratis (onder begeleiding). Een helm is verplicht.