Afdrukken

Afgelopen maandagmorgen rond de klok van 8 uur vertrokken 15 WTC-ers op de racefiets vanuit Staphorst voor een zogenaamde ‘monstertocht’. De bedoeling was om een rondje Posbank-Arnhem te fietsen.

Onder perfecte zonnige temperaturen werd er koers gezet richting Raalte. Vandaar ging de tocht naar Deventer en via Dieren kwam men bij de Posbank. En toen werden de spieren ondanks de stijgende temperaturen pas echt warm want vanaf diverse kanten werd deze grootste en hoogste berg van Gelderland beklommen. Er kwamen dan ook vele zweetdruppels los en de onderweg ook al een paar keer gevulde bidons waren in no-time leeg.

 

Maar gelukkig had de organisatie die in handen was van Dennis Schra en Bert Krale op het hoogste punt van de berg een pauze ingelast. Nadat de ergste pijntjes in de benen en in het zitvlak weer weg waren moesten er nog een paar klimmetjes gedaan worden voordat men via Apeldoorn en langs de IJssel weer richting Zwolle ging.

Het eindpunt was bij de Dissel in Staphorst waar de steenkoude drankjes gretig aftrek vonden. Totaal had men maar liefst 215 kilometer gefietst en dat was natuurlijk een hele prestatie. Henk Vos werd uitgeroepen tot ’man van het peloton’ want op de Posbank liet hij de berg onder zijn trappers verdwijnen als ware het sneeuw voor de zon.

Bovenop de Posbank

De WTC-ers op de foto die gemaakt is boven op de Posbank met van links naar rechts:
Jacob Visscher, Jan Compagner, Jouk Mussche, Harm Smit, Dennis Schra, Lubbért Slager, Henk Vos, Klaas Schra, Berend Schra, Albert Tuin, Jan Bloemert, Gerard Veijer, Bert Krale, Benny Hulst, Henriët Kooiker