Afgelopen donderdag 13 September werd voor de 2e keer de officiële WTC-tijdrit, georganiseerd door de WielerToerClub Staphorst-Rouveen, verreden.

Bijna traditioneel werd er een rondje van 5 kilometer verreden bij het viaduct over de A28 in de Scholenweg in Rouveen.

Zoals dat hoort waren de bochten in het parcours door de racecommissie van de WTC ontdaan van grint en andere vervuiling. De weersomstandigheden waren perfect en het parcours lag er droog bij. Geen enkel beletsel om voluit een rondje te trappen.

 

Maar liefst 22 deelnemers stonden aan de start. Veel leden van de WTC maar ook een aantal zeer jeugdige niet-leden stonden aan de start. Geweldig, blijkbaar spreekt een leuk wedstrijdje ook jeugdige liefhebbers/talenten aan.

De deelnemers vertrokken vanaf 19:00 uur om de 2 minuten voor hun poging om de snelste tijd neer te zetten. Albert Tuin was het snelste WTC-lid hij reed gemiddeld maar liefst 43,41 km/uur.

De racecommissie had in het diepste geheim besloten om de prijzen vanavond uit te rijken aan de 3 jongste deelnemers. Zij kregen een lekkere zak snoep mee naar huis als blijk van waardering voor hun deelname.

Binnenkort komt de racecommissie van de WTC bijeen om 2012 te evalueren. Eén ding lijkt zeker, volgend jaar organiseert men weer één of meerdere tijdritten. Deelnemen blijft gratis en je kunt zomaar onverwacht in de prijzen vallen.

De glunderende prijswinnaars:

 De glunderende prijswinnaars

De volledige uitslag:

De uitslag