Rondje Staphorst 2023

 

Na het succes van de eerste editie organiseren wij op 24 juni 2023 opnieuw de fietstocht ‘Rondom Staphorst’. Deze fietstocht is bedoeld voor de recreatieve fietsers op een gewone of elektrische fiets - de zogenaamde dikke banden- én voor wielrenners.

Dikke banden

Er is een afwisselende route van 50 kilometer uitgezet binnen onze eigen prachtige gemeente. Er kan tussen 10.00 en 12.00 uur gestart worden vanaf de sporthal, Hoogeweg 21 in Staphorst. Onderweg zijn er enkele pauzelocaties ingericht waar gezorgd wordt voor een lunchpakket en drinken. Voorinschrijving is verplicht en kan via de onderstaande link. De kosten voor deelname bedragen €4,- per deelnemer.

Klik hier om je in te schrijven voor Rondom Staphorst

Racefiets

Ook wielrenners kunnen genieten van de prachtige omgeving van Staphorst. Er zijn twee mooie routes uitgezet van 80 en 120 kilometer. Er kan tussen 08.00 en 09.30 uur gestart worden vanaf de sporthal, Hoogeweg 21 in Staphorst. Onderweg zijn er diverse punten waar eten en drinken wordt aangeboden. Bij de finish wacht er een broodje hamburger! Wil je direct van start? Dan raden we je aan om vooraf in te schrijven via www.fietssport.nl.

Inschrijving ter plekke is natuurlijk ook mogelijk.

 

Zaterdag 20 mei is de 2e editie van de CompuStore MTB Streetrace in Staphorst.
Een mooie Streetrace voor jong en oud waar de lokale helden en competitierijders hun wedstrijd zullen rijden over een uitgezet parcours op de Tippe.

Na het grote succes van vorig jaar zal dit jaar de 2e editie van de CompuStore MTB Streetrace plaatsvinden op zaterdag 20 mei op het evenemententerrein de Tippe in Staphorst.

Speciaal voor deze wedstrijd wordt er op de Tippe een spectaculair MTB-parcours uitgezet. De KNWU omschrijft dit nieuwe wielerfenomeen als beste;"Vergeet de bossen en de bergen; streetracen doe je gewoon op de verharde weg. Zie het als een combinatie van een wielercriterium en een MTB-wedstrijd. Je fietst tegen de klok en moet onderweg verschillende hindernissen nemen. Spektakel gegarandeerd!"

We beginnen met wedstrijden voor de jeugd vanaf 6 jaar. Er wordt door de jeugd gestreden in verschillende leeftijdsklassen. Later op de middag komen de lokale en regionale dames en heren in actie samen met de licentierijders die strijden voor een overall klassement.

Deze CompuStore MTB Streetrace telt mee in het klassement van de MTB Streetrace Competitie Noord Oost Nederland.

Naast deelnemers is er voor publiek ook voldoende ruimte om van deze wedstrijd te komen genieten, dus zet het alvast in je agenda of schrijf je in via de website!

https://www.compustore.nl/streetrace/inschrijven/ (Lokale Helden)

https://mijn.knwu.nl/calendar/events/7123 (Streetrace Competitie)

mountainbike streetrace Staphorst 2023

wielerronde staphorst

 

De zomertijd is weer ingegaan en dus gaat de zomeravondcompetitie weer van start. Een mooie serie wielerwedstrijden in de wijde regio rond Zwolle waar wielrenners van verschillende niveaus op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen. 

Op donderdag 20 april staat de eerste wedstrijd uit deze competitie gepland in Staphorst. De wedstrijden in Staphorst beginnen om 18.15 uur voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de senioren voor hun wedstrijd in de A- of B-klasse. Het parcours loopt over de Ebbinge Wubbenlaan, de Prinses Beatrixstraat en de Parallelweg, een ronde om evenemententerrein De Tippe. 

Het is een gevarieerd parcours met een viaduct, een klinkerstrook en een stuk langs het spoor waar de wind ervoor kan zorgen dat het peloton flink op de kant gezet wordt. Genoeg kansen voor de renners om er een mooie strijd van te maken. 

De organisatie van de zomeravondcompetitie in Staphorst is in handen van enthousiaste vrijwilligers van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek. Deze vrijwilligers organiseren op 29 juni ook een wedstrijd in Rouveen. Informatie over deelnemen en inschrijven is te vinden op www.zomeravondcompetitie.info

 

De 11e editie van de B+B Veldtoertocht 2023 zet hem in je agenda !!

Let op: alleen voorinschrijven https://www.fietssport.nl/toertochten/53988

Poster Veldtoertocht 2023

wtc1

 

De WTC Staphorst-Rouveen, een begrip in de regio voor de fietsliefhebber, bestaat inmiddels uit zo’n 330 mannelijke en vrouwelijke leden. Iedereen is van harte welkom om lid te worden en zich aan te sluiten bij 1 van de trainingsavonden die wekelijks worden georganiseerd voor zowel de mountainbikers als de racefietsers. 

Racefiets

Ook dit jaar is de maand mei door de WTC bestempeld als kennismakingsmaand. In deze maand is het elke woensdagavond mogelijk om te ervaren hoe het is om in groepsverband een tocht te maken op de racefiets. Dit  geldt zowel voor de beginnende wielrenner als voor de meer ervaren fietser. Er wordt namelijk in verschillende snelheidsgroepen gefietst dus een ieder kan aansluiten op zijn of haar eigen niveau. Er wordt om 19:00 uur verzameld op het marktplein in Staphorst. 

Beginnende fietser 

Speciaal voor de beginnende wielrenners, zowel mannen als vrouwen,  organiseert de WTC in mei 2 speciale activiteiten. Op woensdagavond 3 mei wordt er een beginnersgroep gevormd die onder begeleiding van een ervaren wegkapitein een rondje gaat fietsen. Tijdens deze rit worden tevens op eenvoudige wijze de aandachtspunten voor het rijden in groepen gedeeld. De start is om 19:00 uur vanaf het marktplein. Op woensdag 10 mei wordt er om 19:00u een beginnersclinic vanaf het marktterrein georganiseerd. In deze clinic wordt aandacht besteed aan de technische vaardigheden om het fietsen (in groepen) leuker en makkelijker te maken.

Kennismaking

Voor zowel de kennismakingsmaand als de activiteiten geldt dat deelname gratis is. Deelname is echter alleen mogelijk als minimaal 1 dag van tevoren de naam, adres en geboortedatum worden doorgegeven aan de secretaris op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dit in verband met de verplichte verzekering die de WTC dient af te sluiten voor introducees. Hiermee zijn eventuele schades gedekt door de NTFU. Na deze maand vervalt de verzekering automatisch zonder enige verplichting. 

Meer informatie over de WTC Staphorst-Rouveen is te vinden op www.wtcstaphorst-rouveen.nl of door een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees het online artikel in de Meppeler Courant over de kennismakingsmaand van WTC.

https://meppelercourant.nl/staphorst/destaphorster/Maak-kennis-met-WTC-Staphorst-Rouveen-tijdens-de-meimaand-fietsmaand-28380277.html

 

Zaterdag 21 januari kon eindelijk weer de B+B Veldtoertocht worden verreden. Een MTB-tocht die inmiddels een begrip voor veel MTB-ers en voert door de mooiste stukjes van het bos in Staphorst. Het was te merken dat na aantal jaren afwezigheid van de tocht ivm Corona, de fietsers stonden te popelen om van start te gaan. In de voorinschrijving was de tocht volledig volgeboekt en de fietsers kwamen vanuit het hele land naar Staphorst om een 35 of 60 km te fietsen. Het was goed te zien dat veel mensen zijn gaan fietsen in de coronaperiode. Nooit eerder fietste er zoveel jeugd (onder begeleiding) en dames mee.  

Rond de 120 vrijwilligers waren al dagen bezig met voorbereiding van de tocht; uitzetten van het parcours, zorgen dat het parcours er veilig bij ligt en het inrichten van de pauzelocaties.

Na weken van regen was het op de dag van de tocht een prachtige winterdag; droog, rond het vriespunt en een beetjes zon.

Tijdens de tocht en ook na binnenkomst waren er alleen maar lachende gezichten te zien van de fietsers en vrijwilligers. Veel waardering was er voor technische parcours dat gebouwd was in de loodsen van Houthandel Talen. Voor veel fietsers een mooie toevoeging aan het parcours, iets wat je zelden ziet in een Veldtoertocht.

WTC Staphorst-Rouveen ziet het als een uitdaging om in 2024 deze editie te overtreffen!

     WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.55   WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.55 1   WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.55 2

 

WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.56 1   WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.56 2

IMG 20221215 WA0003

Meer dan 40 enthousiaste leden kwamen bij Lindenholz voor uitleg hoe je een fiets goed onderhouden kunt. Het afstellen van een derailleur werd uitgelegd door een medewerker van Lindenholz.

Er werd aandacht besteed aan bikefit. Is je fiets goed afgesteld op jouw lichaam. Hier hebben ze een uitgebreid meetprogramma voor. Shimano was aanwezig en deed een uitleg over remmen en schakelen en liet de nieuwste snufjes zien.  

De avond werd gezellig afgesloten met een  hapje en drankje.

 

IMG 20221215 WA0002  IMG 20221215 WA0004  IMG 20221215 WA0007